Jacol_34 06.01.2003 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Zwracam się z uprzejma prośbą o jakiekolwiek informacje n.t. W sam raz , otym czy nie ma problemów z budową z w/w pracowni.Dom będę stawiał systemem gospodarczym beton komórkowy 24 cm + 12-15 cm styropianu. Jakieś rady do ogrzewania jaki piec gazowy ( 160mkw. ) + ogrzewanie kominkowe.Zastanawiam sie nad rekuperatorem.( za i przeciw?)Za ewentualne wszystkie rady i odpowiedzi wielkie dzieki. Aha zaczynam wiosną.( Gorzów Wlkp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 06.01.2003 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Co do horyzontu to sam czekam na informacje - dotąd b. skąpe Inne sprawy znajdziesz przy pomocy opcji szukaj. Po paru razach załapiesz. Mało kto będzie ci odpowiadał na pytania, które padały już wielokrotnie. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacol_34 06.01.2003 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 06.02.2003 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2003 Ja tez bede budowala W Sam Raz,ale niestety jestem na tym samym etapie co Ty. Zaczynam na wiosne i nie znam nikogo kto juz by ten dom wybudowal. W pracowni niestety nie moga lub nie chca udzielic informacji.Pozdrawiam.P.S. Moze bedziemy sie wspierac w trakcie budowy? Ja bede budowac kolo Wroclawia, wiec pozostaje forum lub prywatna poczta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Jacek1914 12.03.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Witaj ja to ja to znaczy Jacol_34 to Jacek1914, usilnie namawiam na kontakt z uwagi na fakt iż budować będziemy to samo. tel 0 - 600 465-1340 - 95 7 29-87-03Klikam z Gorzowa Wlkp. Studiowałem we Wrocku PozdrowionkaMoże od czasu do czasu na gadu - gadu mój nr 2667460 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 12.03.2003 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Buduje dom Akacja II - na forum jest też grupa budująca Wierzbę. Ogólnie wszystkie projekty Horyzontu są bardzo podobne (ci sami autorzy). Domy proste i funkcjonalne. Przy projektowaniu dachu (mały bzik ?) względy estetyczne biorą górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 12.03.2003 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Architektów jest ze czterech . W internecie sprawdź, co jeszcze robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 17.03.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 witam wszystkich !!! Też będe budowała dom wg. projektu "w sam raz". Zaczynamy w maju ale mam nadzieję, że jesienią już tam zamieszkamy . Co myślicie o tym rozwiązaniu z sufitem w salonie a raczej jego brakiem? zamierzam pomieszczenie na WC przy kuchni przeznaczyć na garderobę pozatym usuwam kilka okien: w sypialni to wąskie i chyba te dwa boczne jedno z kuchni a drugie z salonu tylko mam mały problem bo pod tym oknem w salonie jest kaloryfer a jak nie będzie okna to gdzie mam wsadzić kaloryfer?Myśleliśmy o ogrzewaniu podłogowym ale nie wiem czy jest to dobry pomysł na taką dużą powierzchnię? Co o tym wszystkim myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazimierz ogiński 16.02.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 czy ktoś buduje dom o nazwie W SAM RAZ /z horyzontu.Jeśli tak to proszę o kontakt.kazimierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_tojaa 19.04.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Zaczynamy budowę w maju, jeśli juz zacząłeś daj znać na jakim jestes etapie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazimierz ogiński 19.04.2004 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 jeszcze nie zacząłem /tez planuje rozpoczecie w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 19.04.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Rowniez podoba mi się ten dom, ale boję się kosztow. Czy macie wycenę tego domu? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazimierz ogiński 20.04.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 wycena pewnie jest .projekt mam u architekta który prowadzi uzgodnienia itp.ale koszty rzeczywiste bede mniejsze niż w wycenie,ponieważ będe dudował w sytemie gospodarczym i sam mam możliwość dużo zrobić w swojej firmie. pozdrawiam k.oginski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadziek 10.11.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 kto wybudowa "wsamrasa"?? pochwalcie sie... fotkami wrazeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LIDIA52 11.08.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 I MÓGŁBY SIĘ ZE mną podizelić doświadczeniami , zdjęciami , pomysłami itp jak to zazwyczaj przy budowie bywa sama mam parte pomysłów na przeróbki ale jestem ciekawa co inni poprzerabiali , chętnie zobaczyłabym ten domek na żywo ja mam zamiar budować na Śląsku okolice Katowic pozdrawiam http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=81&sid=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka1979 06.10.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Witam http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=81&sid=5 jak wam sie podoba ten projekt domku , nam wpadł w oko dół pozostałby bez zmian tzn zamiast wc przy wejściu byłaby spiżarka , natomiast pokój nr 7 wykorzystam na garderobę dla mnie i dla męże oraz prasowalnie , problem pojawia się z poddaszem uważam że te pokoje są zdecydowanie za małe po 8m o nie ,, chciałabym tam mieć przynajmniej 2 pokoje dla dzieci po ok 13-15 m a dla nas sypialnia ok 10m w zupełności by wystarczyła no i koniecznie chciałabym powiększyć łazienkę , ale mieszam sprawę załatwiłoby zlikwidowanie wolnej przestrzeni nad salonem i tam zrobic pokój i troszke poprzerabiac te inne ale znowu szkoda nam tej wilnej przestrzeni i tej galerii i co wy na to ??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka1979 08.10.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 nikt nie uważa że jest albo ładny albo brzydki buuuu szkoda myślałam że cos pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 09.10.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Pierwsze wrazenia to domek zaprojektowany z rozmachem, mnostwo szczegolow podrazajacych jego przyszla budowe... Parter fajny, choc pomieszczenie gospodarcze w troszke niefortunnym miejscu. Rowniez ten gabinet dosc maly... proponowalbym zamienic gabinet na pomieszczenie gospodarcze. Dziwne sa proporcje pomieszczen - duzy pokoj z jadalnia 44m2, a kuchnia zamknieta 10m2 - moim zdaniem malo.Poddasze fatalne. Zamiast wchodzic na gore proponuje usiasc w ogrodku i podziwiac bardzo ladny, piekielnie drogi dach. To tak na pierwszy rzut oka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 09.10.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 1979. Fantastyczny rocznik (mój m.in.) A co do projektu - dom b. łądny, natomiast muszę poprzec whitemaga, że nie jest to projekt jakiego szuka 90% forumowiczów - czyli ekonomicznego w budowie. Wielopłaszczyznowy dach, wykusz w jadalni... Jeśli nie ograniczają Cię finanse to luz. Choć i tak pomieszczenia na poddaszu wydają mi się małe (az 15 m traci się na komuniikację!) - czy pow z projektu jest liczona po podłodze? bo jeśli żadna z łazienek nie ma więcej niż 4,5m to kiepsko. Duża łazienka z narożną wanną to jedna ze znaczących przewag domów vs mieszkań w bloku Poza tym widze dużo pokoi a żadnej garderoby - także króko mówiąc potwierdzam słuszność zmian jakie chcesz wprowadzić, ale czy nie lepiej byłoby poszukać gotowego projektu który już te zmiany uwzględnia Niewielki rozmiar kotłowni narzuca też raczej wybór ogrzewania - przy działce masz dostęp do gazu? Fajnie, że 1) na dole oprócz salonu są aż dwa pokoje, co daje możliwośc wykończenia parteru i kontynuacji robót jeśli rodzina stanie się tak liczna, ż eniezbędne będzie mieszkalne poddasze 2) jest przejście z garażu do domu przez pom. gospodarcze 3) jest ładnie umieszczony, duży salon z jadalnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts