duduś 28.09.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 W tym roku sadziłam róże - jeden z krzewów całkowicie nie pasuje do pozostałych tzn wszystkie są w postaci pionowo rosnących krzaków a ta jedna jest płożąca - co całkowicie zaburza "przestrzeń" . Czy rzeczywiście jest tak ,że jeżeli pozbyłbym się tego krzewu ( jednorocznego) to na jego miejsce nie mogę posadzić nowej rózy . Ta obecna róża na nic nie chorowała , a to ponoć chodzi o przenoszenie chorób grzybowych . Poradżcie co mam zrobić - ryzykować??i sadzić nowy krzew ( planuję to na wiosnę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 28.09.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Można śmiało sadzić nową różę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek- LM 28.09.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 (edytowane) Jeżeli boisz się chorób grzybowych,m zastosuj środek grzybobójczy na ziemię lub odkażający i po kłopocie. Od razu nie będziesz mogła sadzić, ale na wiosną już tak. PozdrawiamWojtek Edytowane 28 Września 2010 przez Wojtek- LM poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 28.09.2010 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 a to musi być jakiś specjalny do róż - poproszę o nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek- LM 28.09.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Możesz zastosować np. Aliette 80. Tak naprawdę może być każdy środek do roślin ozdobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts