Jarodabek 28.09.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 W 2006r. pokryłem budynek blachodachówką. Zamówiłem wykonanie pokrycia dachu razem z materiałem w firmie dekarsiej. W marcu br. zauważyłem, że blacha strasznie rdzewieje. Gwarancja na pokrycie skończyła się w ubiegłym roku, mam tylko gwarancję na perforację blachy (10lat). Producent blachodachówki po dokonaniu ekspertyzy stwierdził, że winę ponosi firma wykonująca pokrycie dachu, która strzasznie porysowała blachodachówkę i użyła do cięcia blachy tępych narzędzi oraz szlifierkę kątową (diaks). Wykonawca uważa, że okres gwarancji już minął więc odpowiedzialności nie będzie ponosić. W mojej opini wady pokrycia dachu były wadami ukrytymi i dopiero teraz ujawniły się po intensywnej zimie. Co zrobić w takim przypadku? Uszkodzenia obejmują około 80% arkuszy blachodachówki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 28.09.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 nie pozostaje Ci nic innego jak zrobic ekspertyze techniczna i na jej podstawie zadac naprawienia szkody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.09.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Cięcie blachy szlifierką kontową jest błędem w sztuce a takie błędy nie podlegają przedawnieniu! Skoro masz opinię producenta to skontaktuj się z prawnikiem i kieruj sprawę do sądu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts