Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE EwaiKrzyś

EWA 28

Recommended Posts

• 2 weeks później...

… to ze względu na szkody górnicze, choć od kopalni 20-30 km, a może nawet i więcej (nie wiem dokładnie) na wszelki wypadek teren objęty szkodami. Są to dodatkowe wzmocnienia, aby w razie wstrząsów budynek nie poruszał się i nie pękał. Za te dodatkowe wzmocnienia kopalnia zwracała nam kasę!:) W naszych okolicach wszyscy muszą takie mieć, gdybyśmy tego nie zrobili , a budynek po latach by pękał ze względu na tąpnięcia w kopalni ( nigdy nie wiadomo w którą stronę zaczną kopać korytarze), nic byśmy nie wywalczyli z kopalni. Jednak jest to bardzo mało prawdopodobne, że będą kopać w naszą stronę, ale skoro zwracają kasę to czemu nie zrobić!:)

• 2 months później...
  • 4 months później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...

Witam! Monikarat,

...zapraszam do śledzenia naszych poczynań budowlanych, mam tylko nadzieję że będę wmiarę systematycznie uzupełniać swój dziennik, choć muszę przyznać że jest to bardzo trudne bo ostatnio wszystko nabrało takiego tempa że masakra! Ale to chyba dobrze i nie ma co narzekać, bo wszystko idzie nawet lepiej niż było planowane:yes:

• 3 weeks później...

Andre79 Dziękuję, staram się, ale trzeba to robić w miarę systematycznie, a szczególnie, jeśli chodzi o wpisywanie kosztów, bo potem się tego zbiera, że ho..ho.., a nie zawsze jest na to czas!

Na pewno mam jakieś zdjęcia więźby, ale sama nie wiem, jakie i ile, wrzucę wszystkie, jakie mam – byliśmy wtedy na urlopie, więc muszę to jeszcze sprawdzić

• 1 year później...