Zbigniew Rudnicki 28.03.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Kupić połówki, a także 3/4-narożne.Cięcie to ostateczność. Piła do tych celów kosztuje 1800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 29.03.2004 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Jak najlepiej i najszybciej obliczyć potrzebna ilość połówek?Może średnio przyjmuje się jakiś % od całości?A może trzeba liczyć krok po kroku?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrec 29.03.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 hm, to naprawdę dziwne, bo "prawdziwe", dobre oblicze scian jednowarstwowych poznaje się dopiero po ich otynkowaniu. Podam pare parametrów współczynnika U, dla różnych ścian, za przewodnikiem Webera (chyba potentatem w tej dziedzinie Saint-Gobain): ....ronin mysle sobie ze po prostu masz racje chlopie... wchodze w porotherm - 44 /czy 50 / oto jest pytanie ale na tym koniec...no chcemy oblozyc 1 cm klinkieru wiec cos w formie tunlu wyrownujacego przed klejem ? pozdrawiam piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 29.03.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 echoNa domek 200m2 wyjdzie więcej niż 1 paleta. Więc zamówić 1 paletę.Ja liczyłem warstwa po warstwie i też zabrakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 30.03.2004 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 dziękija mam (będę miał) domek ok 115 m2kto wię, może wezmę na połowę z sąsiadem (najpierw 1 potem 2 paletę)macie rozeznanie ile sztuk połówek 44 wchodzi na 1 paletę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 30.03.2004 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Ponadto - jak ktoś mieszka na Śląsku (jak ja), to w wielu miejscach na ściane 1-warstwową nie może sobie pozwolić, bo ze względu na szkody górnicze musi wykonać żelbetowe wieńce na ścianach Ale o co chodzi ??? Mój dom jest też na Śląsku. Zbudowany został z Porothermu. Ma wieńce. Zgodnie zresztą z projektem... twierdze, że lepsza ściana warstwowa ze względu na lepsze izolowanie w obie strony - od zimna i od gorąca. Twierdzę, że właśnie jest wiosna i temperatury rzędu kilkunastu stopni. Twierdzę przy tym, że jak przyjeżdżam po pracy na budowę, to w domu jest cholernie zimno. Twierdzę zatem, że porotherm jest doskonałym izolatorem cieplnym. c.b.d.o. Ach, jakżeż ja się lubię przekomarzać i droczyć. Przekorku, OK, ale proszę: z głową ! Bo rodzi się pytanie: "czy wiedział, o czym mówił, czy mówił o czym wiedział ?..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts