Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przygarnę

martadela

Recommended Posts

Hmm nie wiem jak zacząć...

Bo nie wiem i tyle...

Przygarnę piecha, nie ważne skąd - wszędzie pojadę - mam czas, ale...

No właśnie z tym cholernym ale....

Szukam psiaka suczka/piesek nieważne, w typie lub ONka.

Może być szczeniak do wykarmienia, z problemami, nie szkodzi...

W moim avatarze są trzy piechy, na samej górze jest Rolf - najwspanialszy pies świata - był z nami tylko 11lat z czego 6 chorował na Toczeń... Walczyliśmy i ugraliśmy naprawdę sporo ale cudów nie ma... Odszedł dwa lata temu.

Został nam:

- Kudłatek - Balbinka - Owczarek Kaukaski uratowany z Kębłowic (jest wątek o tym na muratorze) teraz ma 4 lata,jest kochana,ale "zosia samosia" -jak kot chadza swoimi drogami i tylko czasem ma ochotę na pieszczoty ;) Ma też uraz po tym co przeszła i nie akceptuje innych psów - dlatego szukam szczeniora, te przyjmuje jak swoje - przetestowane :)

- Drops - mix dobermana - znaleziony w krzakach,bojaźliwy, domoholik i ciepłolub :) Niestety ma już 8lat i zaczyna się robić dziadkowy.

Chciałabym wprowadzić świeży powiew - Drops zaakceptuje wszystko,Balba tylko szczeniora do max 3mcy - taki o neutralnym zapachu, ONek ze wzgl na lubego który chciałby mieć psa wpatrzonego w siebie - Balba patrzy w dal, a Drops tylko w miskę :)

Pomożecie?

Edytowane przez martadela

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przeglądam Allegro, ale tam większość to psiaki z pseudohodowli po 200-500zł.

Takie w potrzebie są głównie starsze, a takiego nie wprowadzę do mojego mini stada.

Liczę na to że są tu może jacyś wolontariusze ze schronisk i może dadzą mi cynk o jakimś takim małym szczeniorze do odchowania, leczenia itp.

Bardzo ładna sucz... Niestety dorosłej suki nie ma szans wprowadzić :( a szkoda.

Balbina była pierwsza i nie mam prawa zaburzać jej poczucia bezpieczeństwa, dlatego właśnie poszukuję szczeniaka - piskliwego neutrala przed którym moja kudłatkowa panna roztopi się w matczynych instynktach. Miała już adoptowane dziecko - kotka, i miała kontakt przez tydzień z takim 2mc szczeniakiem którego też otoczyła opieką.

Wiem , wiem i rozumiem , nie moglam jednak nie zapytac , bo kojarzysz mi sie z osoba nadzwyczaj wrazliwa i kochajaca zwierzeta .

Po prostu bylabym o ta dziewuszke spokojna :p Bardzo mi jej zal . Ja bym ja wziela , ale moje burki pewnie by sie o nia pozabijaly , chociaz mlodszy zdecydowanie jakby woli chlopcow :)

Więc tak... na 10 obdzwonionych osób, 4 nie aktualne, 2 chcą kasę za szczeniaki, a nie taki jest plan.

Link przysłany przez Amalfi najpewniej dojdzie do skutku :)

Jest jeszcze jedno stadko z Wawy 10 szczeniorów - suka oszczeniła się gdzieś na polach i potem ktoś ją wyśledził, teraz są poszukiwane domki.

Mam jeszcze ostatni namiar na jakieś mega bidy w potrzebie, ale nie mogę się tam dodzwonić.

Jutro się wszystko wyjaśni.

Strasznie dużo zachodu z szukaniem szczeniora do adopcji, jednak znaleźć w rowie czy w krzakach jak Rolfa i Dropsa było prościej ;)

Trzymajcie kciuki

Witaj los piesków jest mi zawsze bardzo drogi sama mam suczkę ze schroniska i jest cudowna a każdy uratowany pies to dla mnie szczęście ,więc może te namiary na pieski ci pomogą znależć właściwego, znalazłam je przez wyszukiwarkę w googlach: Rufi młodziutki szczeniak szuka domu( jak dla mnie to taki onek),suczka owczarek niemiecki Bartoszyce tel.791346008(myślę że ona też taka onkowata),szczenięta w typie onka w lecznicy w Redlinie w Łazach tel 22 7577774 albo Agnieszka tel 602716317 .Podsumowując cudowne różne pieski ma zawsze fundacja Emir ,często do nich internetowo zaglądam,serdecznie pozdrawiam i życzę abyś Go w końcu znalazła Bonii

szczenięta w typie onka w lecznicy w Redlinie w Łazach tel 22 7577774

Jesli trzeba podjechac i popytac o maluchy w Lazach to sie zglaszam . To Klinika , do ktorej jezdze z moimi chlopcami . Znam to miejsce dobrze i mam blisko , czekam na sygnal i lece wybadac sprawe .

Wiem , ze szczeniaki od nich beda zdrowe i przebadane , mam do nich wielkie zaufanie .