Wowka 08.05.2002 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2002 Trwa obecnie intensywna kampania reklamowa Betonduru. Praktycznie nigdy nie spotkałem się z tym specyfikiem.Strona internetowa dystrybutora niestety jest ogólnikowa.Czy ktoś z Was coś może napisać o jego ewentualnych walorach estetycznych i użytkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lysy 08.05.2002 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2002 Osobiście nie testowałem ale na forum wyborczej (forum dom) widziałem niepochlebne opinie na ten temat - sprawdz moze dowiesz sie czegos ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 10.05.2002 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2002 Betondur = szkoda pieniędzy ja chciałem zastosować na zabezpieczenie betonu na czpach kominowych masakra rozlewa się i spływa 100 razy lepsze płytki. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.05.2002 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2002 A czy ktoś malował tym wylewkę w garażu? Podłoga tam nie musi byc ładna, ma być praktyczna. Czym pokrywane są podłogi w wielu supermarketach? Dobre pare lat temu malowałam schody betonowe w kamienicy w Brukseli czymś podobnym do betonduru, niestety nazwa wyleciała mi z pamięci. Było to cholerstwo bardzo trwałe. Koszt pomalowania betondurem jest jednak sporo niższy niż położenie gresów / płytki - na promocji ok. 20 zł m2 + robocizna 20 -25 zł/m2 + klej/. Naprawdę uważacie, że do garażu się nie nadaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 13.05.2002 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2002 Nie znam dokładnie tego produktu, ale właśnie w weekend wymyśliliśmy z mężem, że do czasu aż wykończymy cały dom i będzie nas stać na płytki w garażu - podłogę w tym miejscu pomalujemy betondurem - moim zdaniem idealnie będzie się do tego nadawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 13.05.2002 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2002 Ciekawe, czy na to można potem kleić płytki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 13.05.2002 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2002 Na kołki rozporowe - tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.05.2002 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2002 Są kleje do płytek, które "chwytają" na stare płytki, myślicie, że na betondur się nie nadają? Luna_tyk rozpisz się trochę wiecej, proszę. Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.05.2002 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2002 Byłem w sklepie którego adres podany był w internecie na stronie dystrybutora. Niestety żadnej konkretnej informacji nie otrzymałem. W sklepie była tylko 1 (JEDNA) ulotka do wglądu. Żadnej próbki - jak to "ustrojstwo" wygląda po położeniu. Sprzedawca mówił, że jestem 5 osobą która się o Betondur pyta, dotychczas nikt nie kupił. Porysowaną próbkę wielkości małej płytki ceramicznej widziałem w Castoramie. Moim zdaniem żadna rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 13.05.2002 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2002 Bezskutecznie czekając na jakąś wypowiedź na forum, przetestowałem u siebie. Efekt niestety daleki jest od oczekiwanego. Po chłodnej analizie nasuwają się następujące wnioski:1. Producent zawyża wydajność produktu na m2. To co na opakowaniu trzeba podzielić przez 2 albo i 2,5.2. Aby uzyskać jednolitą, gładką powierzchnię konieczne jest gruntowanie wylewki (betondurem) i szlifowanie kamieniem szlifierskim na gładko i ponowne pokrycie betondurem. W rezultacie nie mamy spodziewanej oszczędności ani czasu, ani pieniędzy. Jeśli chodzi o wygląd, to zastosowałem to w komórce na węgiel i nigdzie indziej już nie mam zamiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.05.2002 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2002 Co do malowania betonu betondurem lub układania płytek ceramicznych w garażu wydaj mi się że ma to stronę dobrą - głównie estetyka i stron złą, a mianowicie: nie przepuszcza to wody z ociekającego samochodu po doszczu lub w zimę ze śniegu.Woda będzie stała i nie będzie wsiąkać. Trzeba będzie wziąść ścierę i ścierać lub ewentualnie założyć jakąś kratkę ściekową. Wydaj mi się że najlepszym rozwiązaniem i w tym wypadku jest sama betonowa posadzka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 16.05.2002 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 Słuchajcie nie używałem Betonduru. Używałem z dużym powodzeniem tzw.posadzek technologicznych - pojedźcie np na parking wielopoziomowy. Sprawują sie rewelacyjnie. Spróbujcie rozlać np olej na płytki i je doczyścić (np fugi).Powierzchnia pod posadzkę musi być wykonana super prosto - jak najmniej porów. posadzkę rozprowadza się łatą jak rzadki beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 16.05.2002 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 A czym radzicie zagruntować pylący beton pod płytki (gres?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.05.2002 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 Tom rozpisz się trochę więcej. Co to jest posadzka techn?Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.05.2002 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 Majka - wejdź do jakiegoś lepszego supermarketu którego nie stać na ceramikę i popatrz pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 16.05.2002 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 wszystko jest podobne do betonduru: konsystencja, technologia, ale nie wiem co z twardością/trwałością/jakością.Można kupić puszkę z napisem posadzka techologiczna/techniczna. Spotkałem się z tym w Niemczech. Wygląda jak gęsta farba olejna, po dobrze wyszlifowanej lub zatartej posadzce betonowej rozprowadza sie ją łatą murarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woj-ciech 21.08.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 BETONDUR jest przeznaczony do wykonywania powłok posadzkowych. BETONDUR HARD - na bazie żywicy epoksydowej, STANDARD i UV na bazie żywicy poliuretanowej. BETONDUR nie jest materiałem do malowania powierzchni pionowych - to w odpowiedzi na post Piotr_PA. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 26.07.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 A czy betondurem mogę pomalowac czapkę z betonu na kominie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 26.07.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Mozesz.ja malowałem Betondurem podłoge w WC (podłoże masa samopoziom.), schody betonowe, podłoge w garażu (jasrtych). Wszystko zostało uprzednio zagruntowane Unigruntem atlasa (jakikolwiek inny tez by sie nadał). najlepsze efekty wyszły na podłodze na ktorej wylałem uprzednio samopoziom. W garazu, gdzie był jastrych, ktorego struktura jest chropowoata, nie uzyskałem gładkiej powierzchni ale o tym wiedziaem juz przed malowaniem. Betodur to rozwiazanie na pewno szybsze niz układanie glazury, wygląda dobrze, czysto. Uzywałem farby jednokomponentowej czyli jak sie sprawuje na podłodze w garazu dowiem sie dopiero po zimie. Farbę aplikowałem wałkiem i pędzlem. Narzedzia po pracy mozna było ładnie wyczyscic w zimnej wodzie. Na betodur jak i zresztą na wszystkie powierzchnie mozna przykleić glazure, kwestia dobrania odpowiedzniego gruntu i kleju. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 26.07.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Miałam okazję obserwować w pracy posadzki pomalowane betondurem. Przez 3 lata nic wielkiego się z nim nie działo. Tam gdzie posadzki były gładkie wyglądał zadowalająco choć daleko mu do płytek. Na posadzkach z porowatą powierzchnią o dziwo też doskonale trzymał się betonu i z tych wystających grudek nie ścierał się. Pomieszczenia były intensywnie użytkowane, myte codziennie, często preparatami z chlorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts