Magdalena83 29.09.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Witam. Czy doradzi mi ktoś jaki zastosować rozstaw sosnowych belek stropowych 12x20 ? Odległość od ściany do ściany to 566cm. Chciałabym wykorzystać strop jako podłogę poddasza użytkowego. Zastanawiam się, czy przy rozstawie 30cm będzie rozsądnie? Znajomi w projekcie mają takie same belki i największy rozstaw ścian 5,7m i zagęszczenie przy tym rozstawie właśnie 30 cm Kolejne pytanie: Czy przy takim zagęszczeniu konieczne jest wspieranie belek w środku ich długości podciągiem lub dwuteownikiem? Z góry dziękuje za sensowne odpowiedzi.Wiem, że to wymaga obliczeń , ale może ktoś ma podobny projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joint32 02.10.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Ja mam 4.15m i belki 12x22 co 80 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts