abacil 29.09.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Witam.Przymierzam się do wymiany rynien, bo stare są już kiepskie, przerdzewiałe i trochę ciekną, a nie widzę sensu ich naprawiania. Wolę wymienić całość. Ze względu na upodobania i estetykę wolę mieć rynny z pvc - poza tym łatwiejsza konserwacja, jak sądzę. Mieszkam w segmencie, który jest połączony z dwoma sąsiadującymi segmentami między innymi rynną poziomą. Chociaż spusty są osobno dla każdego segmentu, to rynna pozioma jest jedna i nie dzieli się. Chciałbym zapytać, czy da się technicznie połączyć rynnę z pvc z rynnami stalowymi. Wymienić to muszę, sąsiadów na wspólną wymianę nie namówię, a już jak mam wymieniać, to chcę zrobić według własnego gustu. Oczywiście mam na myśli kwestię możliwości technicznych samych połączeń zakładając, że szerokość rynny zostanie taka sama itd. - tylko przejście z blachy na pvc.Dzięki z góry za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 29.09.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Zrób 4 denka. Łatwiej ustawić spadek. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 29.09.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 bardzo często ocynk ma srednice 130 mm wiec najbardziej dopasowac pewnie bedzie wavina bo tez ma 130 mm ,i dobre w miare jakosciowo. mistrzu janie twoje rozwiazanie niewatpliwie najlepsze , spadki uzyskasz tylko co w przypadku gdy sasiadom spadki nie spasują ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abacil 29.09.2010 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Oczywiście, brałem pod uwagę możliwość przerwania ciągu rynien, ale nie wchodzi to w grę. Musi być tak jak jest. Jeśli coś się zmieni (tzn. u sąsiadów oczywiście), to będę miał łatwiej. Ale na razie się na to nie zanosi. Dlatego napisałem taki post.A z treści postu powyżej rozumiem, że jest techniczna możliwość połączenia pvc z ocynkiem, więc chciałbym spytać, jak to wygląda od strony technicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.09.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Nie ma takiej możliwości! Jedyne rozsądne rozwiązanie to takie jak podał "Mistrz Jan". Skoro każdy segment ma swoją rurę spustową i zakładając, że szerokość segmentu to 6 m nie będzie żadnego problemu z odprowadzeniem wody nawet jakby spadki trochę nie grały. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts