darroo 29.09.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Mam pytanie do wszystkich którzy układali, wylewali bądz widzieli jak się montuje strop teriva (1). O tuż mam problem związany z projektem ,nie chodzi tu o sam strop a o rozmieszczenie belek stropowych, jak wiadomo pustaki stropowe (T1) mają szerokość 60 cm i w projekcie w większości jest te 60 cm rozstawu , ale są też rozstawy o szerokości 64 cm, 54,5cm lub 40cm i co w takich miejscach począć? Skoro w projekcie między belkami jest przestrzeń o szerokości 40cm i nie ma mowy o żadnej płycie wylewnej to jak tam włożyć pustak? nigdy nie układałem terivy być może jest to banalne pytanie ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Dodam że takich miejsc z nie typowymi wymiarami jest nie wiele ,ale są, i to w przeróżnych miejscach np. między płytą wylewną a wieńcem ,między wieńcem a pierwszą belką ale również zwyczajnie po między belkami. Dziękuje za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/148614-teriva-1-rozstawienie-belek-stropowych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts