Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do indywidualnie nowoczesny

Eneri

Recommended Posts

• Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość 2mm
2mm - i łukami, koniecznie łukami :p I wszystkimi kolorami tęczy w domu :) Narażamy się ? ;)

Obiecująco, choć życie pokazuje, że od wizualizacji do realu droga daleka ...

powodzenia !

pozdrawiam, majki

o łukach to już zapomniałem zupełnie ;)

niestety w PL bardzo mało jest domów o jako takiej architekturze bo rynek "zalany" jest "projektami" z katalogu za 1,5k PLN do których wszyscy wprowadzają niezbędne ich zdaniem zmiany i udogodnienia żeby tylko ich dom wyróżniał się w okolicy............

ale nie zaśmiecam już dalej dziennika swoimi wywodami.....

pozdr.

Gość 2mm
plan parteru wyszedł mało czytelnie .

Mimo, że indywidualny projekt to mam (małe :-)) wątpliwości.

Dlatego mam tez pytanie do bardziej doswiadczonych.Uzytkowo lepiej pralnia na dole czy góra?.W tej chwili zaplanowana jest na górze.

na dole, zdecydowanie :)

Czy pralnia na górze czy na dole zależy od waszych zwyczajów- ja mam na dole bo lubię -biegając wokół kuchni czy dzieci zajrzeć na szybko do pralni czy jest ok stamtąd mam blisko na taras- jak wieszam pranie, prasować lubię kukając na dzieci odrabiające lekcje- mimo ,że każde ma swój pokój ale maja tylko 7 i 9 lat , poza tym mam tu telewizor a robota idzie tez lepiej jak sobie patrze w telewizorek prasując.

Wszytko zależy od waszych przyzwyczajeń. Pytanie- okna w salonie i kuchni -te po łuku idące- myślę,że będą cholernie drogie- jakie okna przewidział projektant.

Masz racje, okna są zdecydowanie najdroższe w tym projekcie.Kazdy ma swoje priorytety- my wiedzieliśmy, ze chcemy mieć w ten sposób.Zrezygnowalismy z kilku innych rzeczy.Przeszklenia były świadomą decyzją z wszystkimi plusami jak i minusami.Okna w projekcie sa alu.Aby w jakis sposób obnizyć koszta wiekszość okien jest fix.Oczywiście te na parterze z dostępem z zewnatrz.Okna h=245 cm.Na razie okna sa skosztorysowane - ale do wyceny innym firmą jeszcze nie dawałem.W tym roku nie wiele zdążę zrobić w temacie budowy.Stam zero to max.Przy dobrych wiatrach w połowie pazdziernika odebrane pnb -dalej 2 tygodnie na uprawomocnienie.A wiadomo, ze prawie nigdy nie idzie jakby się chciało, bez zadnych niespodzianek.Wykonawca, jak i architekt doradzają zostawić fundamenty na zimę, bo stanu zamknietego raczej nie dam zrobić.Oczywiscie chciałbym zamieszkać jak najszybciej, ale staram się nie tworzyc jakiegoś wielkiego ciśnienia.Pewnie bez tego nerwów i niespodzianek bedzie pod dostatkiem.