Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do indywidualnie nowoczesny

Eneri

Recommended Posts

• Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

taaaa..juz znalazłem, to fakt, ze niektóre biura wołają ceny z kosmosu ( jak dla mnie).Jeszcze rozumiem, ze jest to pracownia z doswiadczeniem, realizacjami które wyrywaja z butów.Jezeli jednak (jak na razie) na stronie nie ma zadnej realizcji (jedynie projekty) i cena jest tak wywindowana to ....

Widocznie jednak maja klientów - rynek popytu i podazy - zycze im jak najlepiej.Mnie na to nie stać.I tyle...

Anula, tak sie zastanawiam- jak juz wybuduje dom, czy będzie mi sie chciało zagladac na FM-no może na watek o ogrodach.Własciwie, to mój płaski dach mogą przetestować długotrwałe deszcze.Na razie spoko, ale padało raptem, (własciwie to kapało) parę godzin.

Oliwka-dzięki za namiary, zobaczymy co nam z tego wyjdzie :p (mam nadzieje, że "nasza" Pani nie czyta FM)

• 3 weeks później...

Witam,

Chciałbym pogratulować projektu; dom prezentuje się świetnie, a wnętrza są znakomite. Życzę żelaznej konsekwencji i uporu w realizacji zamieszczonych w dzienniku wizualizacji, szczególnie detali bo są najważniejsze dla efektu końcowego. Ogrodu jestem bardzo ciekawy (to bliski mnie temat) - bryła domu i wnętrza postawiły wysoko poprzeczkę, ale dają pewność, że nie powstanie kolejny ogród z rzędem żywotników posadzonych od linijki, które drażnią mnie w polskim okołomiejskim krajobrazie niemal tak mocno, jak plaga żółtych domów.

Trzymam kciuki za waszą realizację i proszę czasem uraczyć gawiedź jakimiś zdjęciami z postępów prac.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 months później...
  • 3 months później...

Cześć,prace "jakoś" idą, ale zdecydowanie za wolno :-), no ale do końca tego nie ogarniamy :-(.Więc trwa to i trwa.W tej chwili kończymy gładzie, są podtynki.CZekamy na dotarcie wszystkich niezbednych materiałów, brakuje jednej z baterii podtynkowej, mielismy czekac do 3 tygodni, czekamy juz dluzej i takie tam.Życie :-).

Własciwie prawie wszystkie rzeczy juz zamowione-wiekszosc oswietlenia jest, farby wybrane i zamowione, drzwi wewnetrzne, klamki zamowione

Ale jak to bywa skuchy są, płytki na podloge czekaly na nasz sygnal od m-ca i przyjechały, ale nie te co trzeba (tzn.my sie pomyliliśmy z jedna cyferka - i sa jasny szary, mialy byc ciemne)

Na zewnatrz- pogoda jaka jest kazdy widzi.Lada moment ( mam nadzieje) połozenie tynku, podjazd, ogrodzenie frontowe i wylanie duuuzego tarasu

No i skucha chyba najwieksza (nie dotyczalem na forum) - monterzy nam nie podpowiedzieli, my ciapy i zostały folie ochronne na oknach.Co sie stalo dalej juz chyba nie musze mowic, duza czesc sie zwulkanizowala, i jak na razie podstawowe próby oczyszczenia zakonczyly sie fiaskiem.

Urlop chyba wykorzystamy -czyszczac je.MOze ma ktos jakis genialny pomysk-bede probawal przy pomocy parownicy.ZObaczymy

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...