Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do indywidualnie nowoczesny

Eneri

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cześć weronikka i madziochna

dzięki za odwiedziny.

Jak na razie trwa irytujace oczekiwanie na pozwolenie.

Potem nadejdzie zima i zbyt dużo nie uda się w tym roku zrobić.

Oczywiście myślimy o wnetrzach, jest wiele pomysłów, mnóstwo inspiracji, ale wszystko zweryfikuje zycie, czyli finanse.

Sam budowa wydrenuje portfel- zreszta zobaczymy jak to bedzie.Lada moment pozwolenie, a potem to juz zalezy od pogody.

• 2 weeks później...
no to się przywitam na początku ,jestem za takimi domami, nam udało się i budujemy-już wybudowalismy z płaskim dachem domek-projekt indywidualny--teraz wykańcxamy go i się,a tu będę zaglądać i czekać na kolejne odsłony,szkoda tylko ,że nie wszędzie mozna budować to co NAM SĘ PODOBA!!

• 2 weeks później...
Buduje w Łodzi, na pnb czekam 6 tygodni- generalnie miałem wystartować jeszcze w tym roku (fundamenty) ale sledzac to forum wiem, bywa róznie i najczęsciej nie tak jak zaplanowaliśmy wcześniej.Kochani urzędnicy mają watpliwości co do odprowadzania deszczówki.Btw- podziwaim Was wszystkich budujaych na odległosć :-)

Na razie okna sa skosztorysowane - ale do wyceny innym firmą jeszcze nie dawałem.

Dzień dobry!

Świetny projekt "stodoły" :-)

Jeśli mogę coś doradzić w sprawie okien. Wysyłaj zestawienie stolarki do wyceny już teraz, nie ograniczaj się do jednego producenta, bo dobre aluminiowe profile robi kilka firm. Przegląd ofert i różnice w specyfikacji, cenie itd będą Ci bardzo pomocne w dokonaniu wyboru. Już samo to, że zacząłeś od skosztorysowania jednego z najdroższych elementów Twojego domu świadczy, że jesteś świadomym "inwestorem" i wróży sukces dla całości :)

i jak to czesto bywa - własnie sie dowiedziałem- mam opóznienie minimum 1 m-c, a realnie 1,5 m-ca.

Muszę zrobić operat wodno-prawn, Wydział Ochrony Srodowiska chce się dowiedzieć jak odprowadzenie deszczówki wpłynie na poziom wód w okolicy.

No to mam budowlane wakacje do wiosny.

To może jakiś szybki weekendowy wypad na lodowiec na deche :)

hmmmm ... decha... uwielbiam, my tez lecimy troche poszalec... zaluje ze zima jest tylko raz w roku :)dzwoniles juz do tego goscia? od tzw naszego audytu :) ja nie moge sie dodzwonic. znow pisalam u siebie ale tu jeste to tu pisze. ty robisz jakies rolkasety albo rolety- nawet nie wiem co za roznica? okna masz aluminiowe, czy beda montowane w izolacji czy normalnie? bo teraz moj temat to rolety przy oknach montowanych w izolacji.... podobno trudny orzech do zgruzienia i nie wiem czy nie zrezygnowac z rolet..

Hej Marku! :) Czemu nie widać zdjęć w dzienniku w 10 i 11 poście?:rolleyes:

Może z tym opóźnieniem to nie tak do końca źle? :rolleyes: Będziecie mieć czas na wszystkie możliwe operaty, audyty, opinie...;)

A tak w ogóle, to zima zaraz będzie... na wiosnę pełną parą ruszycie do przodu... i góry...:)

Nie wiem dlaczego zdjecia zniknęły-upss.Coś popatrze jak to zrobić.Fakt, że mam teraz czas na analizy, sledzenie forum, dokształcenie się- ale też mozna dostać swira od ciągłych watpliwości, analizowania co lepiej, itd.Teraz i tak najwyzej wystartowałbym z stanem 0-więc nie ma co się stresować.Innych stresów mamy pod dostatkiem.Popatrzymy wnetrza- kiedys byłem fanem chłodominimalizmu - teraz powiedzmy starszy o te 3-4 lata idę juz w innym kierunku-trochę cieplej, choć miejsce na beton się znajdzie.

Do gościa od audytu nie dzwoniłem, to jest działka mojej żonki :-) i w Piatek ma dzwonić.

Teoretycznie miałem mieć okna normalnie montowane i rolety na całym parterze, ale właśnie na forum przeczytałem o montowaniu w izolacji.Teraz póki nie mam pnb, (czyli bez ostatniej raty ) architekt jeszcze bedzie chetnie współpracował.Ale jak na razie ja na architekta nie narzekam, na czas, odbiera telefony, odpisuje na emaile, są spotkania.Na razie