Spirea 27.05.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 świetne pomysły, przypominają mi projekty jednej architektki, a jak piszesz, że z Krakowa, to już mam wrażenie, że to ona - Ola Wołczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.05.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Marku, nie zasłużyłem... parafrazując reklamę z Materną Ale dziękuję. Chodziło mi przede wszystkim o krawędzie dachu na szczycie - połączenie tynku z okładziną dachu, podobnie na bokach - rozumiem, że rynny i rury spustowe będą ukryte? Jeszcze odnośnie projektu: bryła trochę za grzeczna i uporządkowana w porównaniu do wnętrz: świeżych, radosnych, traktowanych z przymrużeniem oka, z wykorzystaniem naturalnej surowej struktury materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 27.05.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 dzieki za wskazówki i rady . Tak, rynny i rury bedą ukryte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.05.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Anula, bryła architekci z Łodzi, wnętrza Pani architekt wnętrz- Kraków.Tak, to nię będzie tanie, ale jeżeli bardziej się przyjrzysz, to jest w tym trochę Ikea, trochę allegro, część jest na stanie.Sporo rzeczy od polskich projektantów.Bardziej "przerażają" mnie koszty domu zewnetrzne (kostka, 150 metrów drewnianego tarasu, przeszklenie sufitowe w tarasie ) tutaj generowane sa koszta. z tym tarasem to się dobrze zastanów na etapie projektu... ja też byłam optymistką przy moich 100 m2 i teraz już wiem, że kroimy do 80m2, a być może dopiero za rok... kostka to pikuś. Z czego będzie dach? Brama obłożona drewnem? Mi się generalnie o wiele bardziej podoba wewnątrz niż z zewnątrz. Dechy w salonie to takie 7- metrowe? I z czego podłoga u syna w łazience? robert.skitek ciekawa jestem czy Ty widziałeś wizualizacje mojego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.05.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 anula - tak i chyba byłem pierwszym, który znalazł je na stronie pracowni architektonicznej (dom pilota) . I widzę, że na razie przywiązujesz dużą wagę do detalu a to się chwali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 22.06.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Super sypialnia. łazienka zdecydowanie z drewnem - pod warunkiem, ze zaistnieje tam ta wanna (zakładam, że znasz cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelb1980 22.06.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Super projekt gratuluję Też buduję indywidualnie nowoczesny- jak sąsiedzi mówią kurnik lub gołębnik. Kibicuję budowie i w razie czego służę radą odnośnie nowatorskich rozwiązań. Nawiązując do wątku o oknach to mam u siebie 80m2 okien aluminiowych. Część o wysokości 280cm. Jak by co to mogę polecić rozsądnie cenowego wykonawcę.Życzę powodzenia i pozdrawiamPB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 22.06.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Anula, i wszystko rozbija się o kasę - dobrze napisałaś, były kombinacje inna wanna , drewno na scianie i dupa.......wyglada słabo. A wanna, cene znam i nie dam tyle kasy za dokładnie taka wanne, szukam odpowiedników, zamienników, ale tutaj tez mi idzie słabo.Nawet odpowiedniki to gruba sprawa Do tego dochodzi odpowiednia armatura i robi sie nieciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 22.06.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Paweł, a od kogo bierzesz alu okna, napisz cos o nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelb1980 22.06.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Okna wstawiała mi firma Abok z Warszawy. http://www.alusys.pl Robią okna na profilach Jawal TM 74 1.0. (U mnie kolor biały ale lakierują zgodnie z RAL). Profile te są wyjątkowo solidne, co ma znaczenie przy dużych oknach. U mnie największe szyby ważyły po 300 kilo. Dodatkowo okna są uszczelniane fartuchem EPDM o szerokości ok 25 centymetrów. Jedna strona fartucha wklejona jest w ramę okna, reszta przyklejona jest do ściany. Zapewnia to szczelność chyba nie osiągalną przy innych metodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 22.06.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Wersja z ciemną wanną fajniejsza. Ogólnie to kibicuję i podglądam - świetnie będziecie mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 05.07.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam Marku ..... ale tu piekniusi u Ciebie wizualki super Marku aj z takim szybkim pytaniem bo Ty z moich okolic ... czy ty robiles badanie gruntu u siebie na dzialce ??? jesli tak to kogos moze polecasz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 07.07.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Cześć, badania robiłęm, ale to było wliczone w koszt projektu i wszystkim zajmował sie architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcela_a 22.07.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 ooo jak fajnie, bede podgladac. Życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.07.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 (edytowane) marek musialam bym użyć brzydkich słów aby opisać jak zajebiscie u ciebie będzie, k.......a no zajefajnie, nie chcesz mojego gotowego ? Edytowane 23 Lipca 2011 przez reni1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 26.07.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 reni, nie przesadzaj. Sama masz super domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 10.08.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 gratulacje mury szybko pna sie w gore Marek z czego budujesz ? Fundamenty masz zwykle czy jakies tam udziwnienia nawiazujace do energooszczednosci.. PIeknie sie zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 11.08.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Fajny projekt, będę podczytywać i kibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 17.08.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Oliwka,fundamenty mam zwykłe- miałem mieć pionową i poziomą izolację przeciwwodną ścian fundamentowych masę uszczelniającaSUPERFLEX 10 firmy Deitermann wykonana na siatce gr. 4mm, która zabezpieczona jest przezwarstwę termoizolacyjną z polistyrenu ekstrudowanego grubości 15cm.Jednak róznica na samej izolacji (Deitermann a obecna - to ponad 25 tysiecy) więć mam zwykłą izolacje a nie "super".Buduję z silki 18 cm plus 20 cm wełny, Ściany zewnętrzne części garażowej budynku zaprojektowano jako ściany trójwarstwowe zeszczeliną wentylacyjną o szerokości 3 cm, składające się ze ściany nośnej Silka 18 cm, docieplone warstwą wełny mineralnej "Fasrock"grubości 12 cm, wykończone warstwą elewacyjną z cegły klinkierowej pełnej grubości 12 cm.Strop zelbetowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.08.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Cześć, co tam nowego? Masz jakieś nowe wizualki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts