lullaby 14.10.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Właśnie miałam pisać, że dawno nie wrzucałeś zdjęć z postępu swojej budowy, a tu niespodzianka Podoba mi się coraz bardziej, ciekawa jestem efektu po położeniu dachówki na całości. A te ogrody... moje marzenie... Polina, nie bądź taka skromna Marku, przepraszam za , ale uważam, że Polina powinna założyć swój wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 14.10.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 olgusieniunieczka , 1.super-sama robisz ogród? bo fakt pod tym wzgledem ( i nie tylko niestety tym ) nasza Łódź jest trochę zapyziała, ale to się zmieni 2.mam nadzieje, że się nie pogniewasz, ale jak jadę na skróty do Carrefoura to czasami skrece i podejrzę z daleka jak Ci idzie - bo jest co ogladać ps. o tej porze na forum? - to chyba Hanka daje Ci pospać skoro siedzisz przy kompie duzo zdrowia dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 16.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 No, co ty, ostatnio postępów na zewnątrz brak albo mało widoczne- typu rura od gazu albo pompa w studni. Hanka, to anioł nie dziecko śpi jakieś 20 godz na dobę, a po kąpieli budzi się dopiero o 5 rano Co do ogrodu; chętnie bym zleciła projekt komuś doświadczonemu. Wizja niby jest, ale bardziej co do ogólnego widoku. Nie mam pojęcia gdzie jaką roślinkę posadzić. Jeszcze w tym roku chcę przygotowac część roboczą ogrodu czyli tę od północy, koło garażu. Tam będzie warzywniak, kilka drzewek owocowych, kompostownik i najchętniej wpakowałabym tam plac zabaw dla dzieci, żeby nie psuć widoku w ogrodzie Okna jeszcze w tym roku wstawiasz? p.s. w drodze do carrefoura? czy to znaczy, że my sąsiedzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 16.10.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 taaak, okna jeszcze w tym roku -koniec listopada, tacy dalecy sąsiedzi:-) jadę z Widzewa- Tomaszowską i Kolumny no to z Hanka masz luzik, aby jak najdłuzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 17.10.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 ech, no szkoda...a może i dobrze, przynajmniej nie mam w okolicy konkurencyjnej, równie ślicznej stodoły jak moja zresztą mogłam się domyślić po nicku, że ty Widzewiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 17.10.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 łał, widzę, ze historia łodzkiej piłki nie jest Ci obca z innej bajki, czy mozesz polecić/podac mi namiary na wykonawce płaskiego dachu? Niewątpliwie Twoja stodoła to miss Górnej, ja bedę startował w wyborach na Widzewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 17.10.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 co do historii, znajomość nie z własnej woli, to raczej skuteczna indoktrynacja wykonawcy nie polecę, bo pogoniliśmy go w połowie roboty, resztę czyli xpsa, żwir i beton samorobnie. A ty masz płaski w technologii dachu odwróconego? Może dogadaj się z dekarzami, żeby położyli papę, a resztę pewnie chętnie zrobi firma od dociepleń. Marek, a ty masz na oku jakąś firmę ogrodniczą z łódzkiego, która mogłaby stworzyć taki minimalistyczny ogród pod kreskę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 17.10.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 (edytowane) no niestety z łódzkiego, nie mam nikogo - generalnie mozna spotkac firmy które projektują minimalistyczny/nowoczesny czy jak to zwał ogród, ale np. realizacji takiego ogrodu brak.Czyli kot w worku- a jak juz jakaś jest to niestety nie na moja kieszeń ps.bardzo mi przykro, ale dzisiaj 1910 gorzej niż 1908 Edytowane 17 Października 2011 przez marek1910 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 18.10.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Marek, po skończeniu pokrycia: zdjęcie z perspektywy ulicy czy ogrodu obowiazkowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 01.11.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 hej - wpadłam na chwilę i zdaje się wpadłam po uszy :) Siedzę właśnie w ohydnym widzewskim bloku i oglądam piękny dom. Na szczęście za oknem mgła litościwie przesłania morze samochodów. Na jakiej wysokości masz kalenicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oogrodniczka 01.11.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 A propos ogrodu nowoczesnego, jest to jedno bardziej kosztownych rozwiązań, nasadzenia bylionowo-trawiaste są dużo droższe od tradycyjnych rozwiązań. Do tego dochodzą elementy architektury - niezbędne, a nietanie. Powszechnie wiadomo, że Łódź do bogatszych regionów kraju nie należy:( dlatego też tych realizacji nie ma wiele, co oczywiście nie oznacza, że się nie da. Nie chcę, aby zostało to uznane za reklamę dlatego zainteresowanych ogrodami pod kreskę zapraszam na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.11.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Hej, zapowiada się piękny dom zamawiacie w tym roku okna? oraz pytanie techniczne - jak macie rozwiązany dach płaski? w sensie stropodach klasyczny czy odwrócony, czym pokryty, jak odprowadzenie wody itp.? Będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 01.11.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ja też podczytuję Będzie pieknie to na 100%. A w sprawie nowoczesnego ogrodu to możecie co nieco podpatrzec tutaj: http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny oraz tutaj http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny-rysowany-kreska zalezy kto co lubi. Ja szukam czegos bardziej "trawiastego" i niestety cięzko znaleźć w sieci coś konkretnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.11.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 jak na mój gust, to te zalinkowane ogrody strrrasznie geometryczne. trawy aż się proszą o większe szaleństwo też je uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 02.11.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 sylwerson - kalenicę mam na wysokości 798 cm latem bedziesz juz siedzieć w swoim ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 02.11.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Hej, zapowiada się piękny dom zamawiacie w tym roku okna? oraz pytanie techniczne - jak macie rozwiązany dach płaski? w sensie stropodach klasyczny czy odwrócony, czym pokryty, jak odprowadzenie wody itp.? Będę zaglądać tak, okna sa juz zamówione i dopiero w grudniu montaż .Do tego czasu własciwie to przestój na budowie dach płaski - stropodach odwrócony- w części nieuzytkowej żwir, a na tarasie użytkowym płyty woda będzie odprowadzana przez wpusty dachowe zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.11.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 a jak będziecie mieć wyprofilowany spadek na dachach płaskich? wylewką z betonu czy np materiałem izolacyjnym? i oczywiście jaki kolor okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 02.11.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Ja też podczytuję Będzie pieknie to na 100%. A w sprawie nowoczesnego ogrodu to możecie co nieco podpatrzec tutaj: http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny oraz tutaj http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny-rysowany-kreska zalezy kto co lubi. Ja szukam czegos bardziej "trawiastego" i niestety cięzko znaleźć w sieci coś konkretnego. Ja własciwie to też szukam czegoś bardziej "trawiastego".W sprawie architektury domu i wnetrz z moją wybranką serca mieliśmy wspólny gust.Ja bardziej loftowo a Emi to ocieplała, tak z ogrodem jest większa rozbieżność.Kompromis - przedogródek bardziej minimalistyczny, a za domem łąka kwietna warzywa i owoce, mniej formalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 02.11.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 sylwerson - kalenicę mam na wysokości 798 cm latem bedziesz juz siedzieć w swoim ogródku oj, będę Ty pewnie też zresztą. A robicie nawodnienie ogrodu? Ja się waham - jeśli kumpel się podejmie, to może, bo inaczej nie udźwigniemy tego finansowo. A bez stałego nawodnienia o ogrodzi mogę spokojnie zapomnieć i delektować się najwyżej sawanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 02.11.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 generalnie planowałem automatyczne nawodnienie, ale inne rzeczy tez planowałem i ..... d..a.Wiadomo -kaska.Na tym etapie jeszcze mam mieć .Zobaczę na ile popłyne z wykonczeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts