Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do indywidualnie nowoczesny

Eneri

Recommended Posts

Właśnie miałam pisać, że dawno nie wrzucałeś zdjęć z postępu swojej budowy, a tu niespodzianka :)

Podoba mi się coraz bardziej, ciekawa jestem efektu po położeniu dachówki na całości.

A te ogrody... moje marzenie...

Polina, nie bądź taka skromna ;) Marku, przepraszam za :offtopic: , ale uważam, że Polina powinna założyć swój wątek :yes:

• Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

olgusieniunieczka ,

1.super-sama robisz ogród? bo fakt pod tym wzgledem ( i nie tylko niestety tym :-( ) nasza Łódź jest trochę zapyziała, ale to się zmieni :-)

2.mam nadzieje, że się nie pogniewasz, ale jak jadę na skróty do Carrefoura to czasami skrece i podejrzę z daleka jak Ci idzie - bo jest co ogladać

ps. o tej porze na forum? - to chyba Hanka daje Ci pospać skoro siedzisz przy kompie :-)

duzo zdrowia dla Was :-)

No, co ty, ostatnio postępów na zewnątrz brak :( albo mało widoczne- typu rura od gazu albo pompa w studni.

Hanka, to anioł nie dziecko :D śpi jakieś 20 godz na dobę, a po kąpieli budzi się dopiero o 5 rano :)

Co do ogrodu; chętnie bym zleciła projekt komuś doświadczonemu. Wizja niby jest, ale bardziej co do ogólnego widoku. Nie mam pojęcia gdzie jaką roślinkę posadzić. Jeszcze w tym roku chcę przygotowac część roboczą ogrodu czyli tę od północy, koło garażu. Tam będzie warzywniak, kilka drzewek owocowych, kompostownik i najchętniej wpakowałabym tam plac zabaw dla dzieci, żeby nie psuć widoku w ogrodzie :D

Okna jeszcze w tym roku wstawiasz?

p.s. w drodze do carrefoura? czy to znaczy, że my sąsiedzi??? :D

:D

co do historii, znajomość nie z własnej woli, to raczej skuteczna indoktrynacja :)

wykonawcy nie polecę, bo pogoniliśmy go w połowie roboty, resztę czyli xpsa, żwir i beton samorobnie. A ty masz płaski w technologii dachu odwróconego? Może dogadaj się z dekarzami, żeby położyli papę, a resztę pewnie chętnie zrobi firma od dociepleń.

Marek, a ty masz na oku jakąś firmę ogrodniczą z łódzkiego, która mogłaby stworzyć taki minimalistyczny ogród pod kreskę?

no niestety z łódzkiego, nie mam nikogo - generalnie mozna spotkac firmy które projektują minimalistyczny/nowoczesny czy jak to zwał ogród, ale np. realizacji takiego ogrodu brak.Czyli kot w worku- a jak juz jakaś jest to niestety nie na moja kieszeń :-(

ps.bardzo mi przykro, ale dzisiaj 1910 gorzej niż 1908

Edytowane przez marek1910

• 2 weeks później...

A propos ogrodu nowoczesnego,

jest to jedno bardziej kosztownych rozwiązań, nasadzenia bylionowo-trawiaste są dużo droższe od tradycyjnych rozwiązań. Do tego dochodzą elementy architektury - niezbędne, a nietanie.

Powszechnie wiadomo, że Łódź do bogatszych regionów kraju nie należy:( dlatego też tych realizacji nie ma wiele, co oczywiście nie oznacza, że się nie da.

Nie chcę, aby zostało to uznane za reklamę:) dlatego zainteresowanych ogrodami pod kreskę zapraszam na priv:)

Ja też podczytuję :) Będzie pieknie to na 100%. A w sprawie nowoczesnego ogrodu to możecie co nieco podpatrzec tutaj: http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny oraz tutaj http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny-rysowany-kreska zalezy kto co lubi. Ja szukam czegos bardziej "trawiastego" i niestety cięzko znaleźć w sieci coś konkretnego. :(

Hej, zapowiada się piękny dom :)

zamawiacie w tym roku okna?

oraz pytanie techniczne - jak macie rozwiązany dach płaski? w sensie stropodach klasyczny czy odwrócony, czym pokryty, jak odprowadzenie wody itp.?

Będę zaglądać :)

tak, okna sa juz zamówione i dopiero w grudniu montaż :-(.Do tego czasu własciwie to przestój na budowie :-(

dach płaski - stropodach odwrócony- w części nieuzytkowej żwir, a na tarasie użytkowym płyty

woda będzie odprowadzana przez wpusty dachowe

zapraszam :-)

Ja też podczytuję :) Będzie pieknie to na 100%. A w sprawie nowoczesnego ogrodu to możecie co nieco podpatrzec tutaj: http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny oraz tutaj http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny-rysowany-kreska zalezy kto co lubi. Ja szukam czegos bardziej "trawiastego" i niestety cięzko znaleźć w sieci coś konkretnego. :(

Ja własciwie to też szukam czegoś bardziej "trawiastego".W sprawie architektury domu i wnetrz z moją wybranką serca mieliśmy wspólny gust.Ja bardziej loftowo a Emi to ocieplała, tak z ogrodem jest większa rozbieżność.Kompromis - przedogródek bardziej minimalistyczny, a za domem łąka kwietna :-) warzywa i owoce, mniej formalnie

sylwerson - kalenicę mam na wysokości 798 cm

latem bedziesz juz siedzieć w swoim ogródku :-)

oj, będę :)

Ty pewnie też zresztą. A robicie nawodnienie ogrodu? Ja się waham - jeśli kumpel się podejmie, to może, bo inaczej nie udźwigniemy tego finansowo. A bez stałego nawodnienia o ogrodzi mogę spokojnie zapomnieć i delektować się najwyżej sawanną.