laparia 29.09.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Witam Mam na podłodze położony dąb biały olejowany. Po położeniu był fabrycznie pobielony. Wykonawca po położeniu zaolejował całość. Jednak po pewnym okresie klepki się rozeschły i powstały szczeliny. Wykonawca zaszpachlował całość podłogi, pobielił i nałożył olej dwuskładnik chyba Loba. Po położeniu oleju podłoga prezentowała się super. Jednak teraz widać cienie jakie zostawił bejca do bielenia. Podłoga nie jest jednolicie wybarwiona. Najgorsze że gdy kapnie kropla wody to zostaje mała plamka. Nie mogę jej usunąć pomimo że natychmiast ścieram. Jak się pozbyć tych plamek.Jak to możliwe że przy praktyczne dwukrotnym olejowaniu podłoga tak się zachowuje.Proszę o pomoc bo kosztowała mnie kupę kasy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nofear 30.09.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 trudny temat mega, ja też miałem trochę jazdy z podłogą olejowaną, ale wynikały one raczej z niezrozumienia istoty olejowanej podłogi przeze mnie - u mnie była bardzo duża niejednorodność tego bielenia (bielenie olejem bielonym), wynikała z różnej twardości a co za tym idzie chłonięcie białego oleju i to jest normalne jak mnie przekonano i sam się później przekonałem na kilku innych przypadkach, natomiast wszędzie słyszałem, że jak się chce olejować podłogę to się nie bejcuje, bejca tylko pod lakier, a jak olej to olej z pigmentem, czyli bielony, myślę, że tak łatwo na forum nie rozwiążesz tej sprawy, spróbuj się zwrócić do producenta chemii - tej Loby, albo poszukaj informacji na specjalistycznych portalach podłogowych np. http://www.myfloor.pl tam mają możliwość zadawania pytania ekspertowi, albo zwróć się do jakiegoś rzeczoznawcy, a co w ogóle wykonawca na to? złożyłeś reklamację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nofear 08.10.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 i jak rozwiązała się sprawa? jestem bardzo ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts