lukole 30.09.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 (edytowane) Witam, chciałbym doprowadzić ciepłe powietrze do pomieszczenia w domu. Chciałbym, żeby to było rozwiązanie doraźne na razie, ponieważ dom nadaje się do przebudowy/generalnego remontu i w przyszłości planuję budowę instalacji grzewczej "z prawdziwego zdarzenia". Obecnie w domu nie ma konkretnej instalacji grzewczej. Źródłem ciepła jest niewielki piec węglowy, który stoi w 1 pomieszczeniu. Nie ma żadnych kanałów wentylacyjnych. Ciepłe powietrze rozchodzi się dobrze tylko w dwóch pomieszczeniach. Chciałbym by dotarło też do trzeciego. Myślę nad przebiciem w ścianie jakiegoś kanału (dwóch). Może warto by było zamontować ewentualnie jakiś nawiew? Nie wiem jak dokładnie to rozwiązać. Dodam, że chciałbym wykonać to samodzielnie. Załączam sytuacyjny rysunek: Dziękuję i pozdrawiam Edytowane 30 Września 2010 przez lukole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 30.09.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam,Chciałbym by dotarło też do trzeciego. Myślę nad przebiciem w ścianie jakiegoś kanału (dwóch). Może warto by było zamontować ewentualnie jakiś nawiew? Nie wiem jak dokładnie to rozwiązać. Kanał przy suficie do nawiewania ciepłego i kanał przy podłodze do wywiewania zimnego. Dla poprawy efektywności możesz sobie wentylator w któryś wstawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukole 01.10.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 OK, będę musiał to uskutecznić. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts