Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Zwykły" grzejnik łazienkowy - nie nadaje się do bloku ???

zartie

Recommended Posts

Witam!

Forum przeglądam od jakiegoś czasu, ale dzisiejsze wydarzenia zmusiły mnie do zalogowania się i zadania tego pytania. Otóż za parę tygodni mam zaplanowany początek remontu mieszkania, ale przed remontem wynikła pilna sprawa wymiany grzejnika w łazience. Ze względu na początek sezonu grzewczego ekipa ze spółdzielni może mi to zrobić jedynie do połowy następnego tygodnia. Z powodu wymiarów łazienki grzejnik musi być jak najwęższy - od wanny do drzwi jest niewiele ponad metr i na tym miejscu musi się zmieścić umywalka i wspomniany grzejnik. Rzuciłem się na poszukiwania i po 2 dniach wiszenia na telefonie znalazłem sklep mający na stanie upragniony grzejnik o szerokości 30 cm. Konkretnie model A312 z rodziny Aster A firmy Enix. Cała moja radość niestety prysła po wejściu do sklepu. Sprzedawca poinformował mnie, że żadne grzejniki tego typu nie nadają się do montażu w blokach. Że z powodu wysokiego ciśnienia w instalacji, spuszczania wody na lato oraz stosowania przez spółdzielnie dodatków chemicznych grzejniki po 2 - 3 latach ciekną i nadają się do wymiany. Polecił mi zakup grzejnika miedzianego o wzmocnionej konstrukcji. Tyle, że po pierwsze nie znalazłem takiego grzejnika o szerokości mniejszej niż 45 cm, a po drugie takie grzejniki dostępne są jedynie na zamówienie i szanse sprowadzenia go do połowy przyszłego tygodnia są minimalne. No i jestem w kompletnej kropce :-( Sprzedawca miał rację, czy chciał na mnie zarobić? Czy jakaś firma produkuje grzejniki miedziane o szerokości poniżej 45 cm i czy można je kupić od ręki gdzieś w centralnej Polsce lub wysyłkowo? Help!

Mieszkam w bloku rok temu miałam generalny remont , w łazience zamontowałam malutki o szerokości 35 cm :) biały grzejnik szczebelkowy , zamontowałam nisko ( dla mnie ręczniki pozawieszane na ścianie nie sa ozdobą ) grzejnik obok umywalki nie widoczny i służy do zawieszenia małego ręczniczka do rąk