Strach 30.09.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam!Mam ogromny problem, gdyż bliska mi osoba uparła się, że blachy dachowe są szkodliwe.Dyskusja przypomina przekonywanie fanatyka Radia Maryja i nie mogę w jakikolwiek sposób się przebić.Tłumaczenie polega na tym, że kiedyś, ktoś, jakiś spec, od nie wiadomo czego, powiedział, że blachy dachowe są szkodliwe. Ponoć związane jest z nimi jakieś promieniowanie...Ręce już mi opadają z bezsilności... Tym bardziej, że jest to osoba dosyć inteligentna i odnosząca sukcesy w życiu.Możliwe, że to ja się mylę i blachy na prawdę w jakiś sposób są niezdrowe! Proszę Was o pomoc - jeśli tylko ktoś coś o tym słyszał, niech da znać...Z góry dziękuję!Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 30.09.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Proszę Was o pomoc - jeśli tylko ktoś coś o tym słyszał, niech da znać... Ponoć szczególnie niebezpieczna jest dla osób mających wszczepione płytki metalowe w głowie..... Ta osoba jeździ samochodem? To niech koniecznie przestanie z oczywistych względów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.09.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Oczywiście, że są szkodliwe ale tylko, te które są nieudolną imitacją dachówki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strach 01.10.2010 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 no to masz chlopie problem....ale jak ta osoba taka bliska i wazna,to moze warto ustapic w tym temacie w trosce o jej dobre samopoczucie przez nastepne lata? Dokładnie! Już zdecydowałem się na płytki ceramiczne, jednakże boję się, że w trakcie planowania i budowy pojawią się kolejne takie krzaczki, i nie będę miał już sił ani chęci do walczenia z wiatrakami. Więc może gdyby udało mi się jakoś udowodnić niewiedzę tego "speca" to później byłoby już łatwiej... Tak czy inaczej, jeśli ktoś kiedykolwiek słyszał jakąś plotkę, że blachy dachowe są w jakikolwiek sposób szkodliwe, to proszę ją tutaj opisać - łatwiej będzie walczyć jeśli będę wiedział z czym. Dziękuję i pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 01.10.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 no wiesz...trudno cos udowodnic,jak drugiej stronie brak tez checi do udawadniania swoich racji i zamiast argumentow slyszysz "bo tak" moze odwrotnie...niech ona Tobie udowodni,ze blacha jest szkodliwa? bedzie latwiej.... rozmowa/dyskusja/omawianie problemu/szukanie kompromisu opiera sie wlasnie na wymianie konkretnych informacji tutaj tego nie ma,wiec cokolwiek sie napisze,ta osoba bedzie miala i tak swoje niezmienne stanowisko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strach 01.10.2010 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Zgadza się. Szkoda tylko, że odpowiedzi jaki uzyskuję są w rodzaju: "Bo tak powiedział fachowiec, a ty nie jesteś fachowcem"...No cóż, gdyby to tylko nie była osoba mająca znaczący wpływ na moją inwestycję, byłoby znacznie łatwiej...PozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 01.10.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 A pytałeś się, czy możesz z tym fachowcem pogadać? A tak w ogóle przy takim nastawieniu tej osoby na współpracę przy inwestycji daj sobie spokój z budową domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.10.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 a weź wyszukaj w necie teoretyczne napromieniowanie (bo o tym wspomniałeś) dla ceramiki (dachówka ceramiczna) i stali (blachodachówka) i już jeden konkretny argument będziesz miał (choć tak na zdrowy rozsądek te wartości są pomijalne to w samych cyferkach różnicę zobaczysz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.10.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 może z tą blachą to tak jak ze szpinakiem, którym dzieci kiedyś katowano, że zdrowy jest bo anemii dzieciak mieć nie będzie Przez kilkadziesiąt lat uważano, że szpinak zawiera bardzo duże ilości żelaza, jednak okazało się to pomyłką wynikającą z przesunięcia przecinka dziesiętnego o jedno miejsce w lewo. Rzeczywista zawartość tego pierwiastka jest stosunkowo duża, ale nie tak, jak bywa przedstawiana w popularnych poradnikach http://pl.wikipedia.org/wiki/Szpinak może ten fachowiec osoby Ci bliskiej też taką wiedzę miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 01.10.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 z kazdym Twoim kolejnym postem Strach coraz bardziej widac,ze to nie jest problem dachuoj,nie bedzie latwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 01.10.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 z kazdym Twoim kolejnym postem Strach coraz bardziej widac,ze to nie jest problem dachu oj,nie bedzie latwo Dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.10.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 a ja to się tylko zastanawiam: ten Strach Maćkowy to przed żoną czy teściową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemini029 11.10.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 niech ta osoba nie oddycha bo w powietrzu fruwa tyle zanieczyszczeń. Niech nie je bo wszystko chemią naszpikowane( chociaż jak zastosuje się do pierwszej sugestii to 5 minut i po problemie). Współczuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts