nikertc 01.10.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Witam wszystkich pierwszy raz na forum. Równiez pierwszy raz "biore się" za budowe. Moje pytanie jest nastepujące: mam zamiar na wiosne wybudowac garaz o długości 10m x 3m. (garaż + magazynek). Posadzką będzie płyta betonowa. Czy muszę wylac fundamenty pod ten garaz czy wystarczy sama płyta z betonu i na niej pociągnąc sciany. ( jak pod blaszaki). Ściany będą z pustaka. Jeżeli potrzebne będą fundamenty to proszę mi napisac na jaką minimalną głębokośc i szerokośc musza byc wykopane, i czy potrzebne bedzie tam zalane zbrojenie. Z góry dziękuje za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.10.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Potrzebujesz projektu i pozwolenie potem tylko zastosuje sie do projektu. Co do pytania potrzebne sa fundamenty na glebokośc przemarzania czyli Radymno to min 1 metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 04.10.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Nic dodać nic ująć Bez projektu i pozwolenia na budowe ani rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikertc 04.10.2010 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ok. Sądzę że taki projekt i pozwolenie nie będą drogie. Dzięki Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts