Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od Redakcji: Czy kupujecie i czytacie Muratora?

Redakcja

Czy kupujesz i czytasz "Muratora"?  

110 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy kupujesz i czytasz "Muratora"?

• TAK
      49
    • NIE
      61

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kiedyś kupowałem Muratora regularnie. Ale ponieważ tematy się powtarzają (wiadomo - w budownictwie nie ma tyle nowości co np. w komputerach), po jakimś czasie zrezygnowałem.

Ostatnio siostra kupiła jeden numer ze względu na wkładkę o dopłatach do instalacji słonecznych, po czym po zatrzymaniu wkładki, sprezentowała mi właściwe wydanie. No i nawet przyjemnie zostałem zaskoczony, bo akurat w tym numerze znalazłem parę artykułów całkiem dla mnie interesujących.

Ja czytam i w dodatku niektóre numery przechowuję. Pomimo braku miejsca. :-P Czy podlizałam się na równi z cieszynianką?

:o

Nie takie moje zamiary były. Raczej ubolewanie, bo wszystkie numery mamy na stanie i zajmują w cholerę miejsca :bash: więc się zastanawiam nad cichą eksterminacją tych najstarszych (Moja Większa Połowa jest typem zbieracza :mad:)

Kupowałam namiętnie, póki w końcu nie spadły nam z nieba pieniądze i realną stała się budowa. Mąż kupował (niestety przepadły) numery od początku, jeszcze czarno-białe w wersji do wpięcia w segregator :p

Mam w domu roczników... z kilkanaście, niestety nie wszystkie kompletne. Były siłą napędową do marzeń i budowy domu :)

Choć wiele artykułów nie wytrzymywało zderzenia z rzeczywistością :no:

Teraz gdy dom wybudowany z rzadka tylko zaglądam do wydania papierowego zdając się na doświadczenie ,,doświadczonych" w budowaniu - tu na forum muratora.... i tylko szkoda ostatnich zawirowań bo sporo starych, dobrych wyjadaczy odeszło a wiele osób się zniechęca do forum :( i ich mi brak

Kupowałem i czytałem przez 3 lata przygotowując się do budowy. Potem przypilnowałem :wiggle:Redakcję aby zaktualizowała spis treści - z podziałem na tematy za te 3 lata. Wydrukowałem spiąłem i miałem/mam szybki dostęp do danej tematyki. Spis kieruje do danego numeru na daną stronę. Jak rozpocząłem budowę przestałem kupować. I tak już zostało... W końcu nie samą budową człowiek żyje, choć jeszcze parę rzeczy jest do dokończenia...:rolleyes:

Prenumeruje ale raczej tylko po to,żeby być na czasie - z przykrością stwierdzam, że niewiele wynoszę z lektury - artykuły są niestety bardzo ogólnikowe i koniunkturalne. Być może to ciekawa lektura dla osoby, która jest TOTALNIE zielona w kwestii budownictwa, ale i taka osoba po kilku miesiącach się znudzi. Za to chwała Wam za forum - swoją drogą macie tutaj kopalnie tematów, z której nie korzystacie.