andre128 01.10.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 witam mam parę pytań do was1. czy na tynk cementowo-wapien jest potrzebny grunt przed nałożeniem gładź gipsowa tynk jest zrobiony w nowym domu i mam kilka miesięcy2. jak dokładnie mam nakładać 2 warstwy gładzi i w jakich odstępach czasowych 3. jakie papieru ściernego ma użyć do szlifowania powierzchni4. która SZLIFIERKA OSCYLACYJNA będzie lepsza do szlifowania gładzi obrotowa czy ta co papier chodzi w dół i w górę czekam na wasze odwiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 01.10.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 (edytowane) czesc. 1.tak zagruntuj ściany przed nałożeniem gładzi 2. po nałożeniu 1 warstwy gładzi odczekaj aż wyschnie bedzie widać kiedy można dawać drugą warstwą 3.hmm.. ja docierałem każda gładz packą używałęm papieru 120 (o ile dobrze pamietam) można docierać też siatka na pacce ale osobiscie mi lepiej pracowało sie papierem sciernym 120. 4. zgadzam sie z kolegą FlashBack -na początek najlepiej packą. i po zakończonej pracy po doczyszczeniu gładzi przegruntuj pod malowanie. pozdrawiam. Edytowane 1 Października 2010 przez danielon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre128 01.10.2010 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 a jaki grunt do zagruntowania ścian przed nakładaniem gładzi oraz jaka gładź będzie najlepsza do takie roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre128 02.10.2010 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 co do pociągnięcia ścian w kuchni gładzią to słyszałem różne opinie żeby w kuchni nie kłaść gładzi bo gładź nie jest odporna na wilgoć i będzie odpadać a w kuchni będzie większa wilgotność nić w pokojach czekam na wasze opinie co do tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 03.10.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 witam jeśli chodzi o grunt dobry byłby unigrunt firmy Atlas ale jest dość drogi ok 30zl... ja wybrałem tańszy grunt nieznanej mi firmy za ok 17zl i tez będzie. a gładź.... ja mam wypróbowaną i polecam Gładź gipsowa KMK 200 ,worek 20kg kosztuje jakoś niecałe 20zl, bardzo fajnie się nakłada, a później dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donstef 03.10.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Na początek przetrzyj tynk papierek może być 80tka by pozbyć się piasku z tynków. Potem zagruntuj i poczekaj jak wyschnie. Jak nie zagruntujesz to będziesz zdziwiony jak malując farbą na wałku będziesz rolował gips ze ściany. Na to dawaj głądź, jak kto lubi ja polecam cekol C-45 gotową, bajecznie się nią robi. Nie dasz rady położyć za 1 zamachem idealnie więc przetrzesz papierem 120 / 140 zależy jak udało Ci się położyć. Jak podrównasz to dajesz drugą warstwe i potem szlifujesz...szlifujesz.... Co do szlifierki oscylacyjnej czy też taśmowej to sobie odpuść bo dziur narobisz i tyle... Jak chcesz sobie zaoszczędzić to wypożycz sobie żyrafę na 2 dni za 120 zł i poszlifujesz sobie... Najważniejsze to samozaparcie i kondycja, reszty się nauczysz... PS. nie zaczynaj nakładać gładzi od salonu pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 06.10.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 co do pociągnięcia ścian w kuchni gładzią to słyszałem różne opinie żeby w kuchni nie kłaść gładzi bo gładź nie jest odporna na wilgoć i będzie odpadać a w kuchni będzie większa wilgotność nić w pokojach czekam na wasze opinie co do tego tematu co do wilgoci to bym nie przesadzał. Ja zrobiłem gładź w łazience gdzie jest zimno i rosa zbiera się wszędzie po kąpieli. Jedyne miejsce gdzie coś się zaczyna dziać (po 3 latach) to pod prysznicem na łączeniach z wanną gdzie woda stoi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_poznan 08.10.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Witaj Ja do szlifowania to polecam gąbeczki ścierne - troszkę drożej wychodzi niż siatka ścierna, ale o wiele lepiej się nimi pracuje. Co do gładzi - ja używam gładzi megaron Ściany najlepiej zagruntować unigruntem firmy Atlas - szybko schnie i jest uniwersalny - również przed malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberrrto 19.10.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 a jaki grunt do zagruntowania ścian przed nakładaniem gładzi oraz jaka gładź będzie najlepsza do takie roboty dobrze jak grunt i gładź są jjednej firmy, lepiej wspólpracuja, tak słyszalem. moge polecic Ci wspomniana juz wczesniej gładź cekol C-45, nameczysz się ale warto, efekt koncowy zadowala a grunt moze byc cekol DL-80, wg producenta zabezpiecza przed wilgocia, wiec moim zadniem do kuchni sie nadaje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.