agnieszkakusi 01.10.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Po powodzi w Sandomierzu zbieraliśmy dary dla powodzian, które miały zostać odebrane przez osoby zajmujące się na miejscu zbiórkami i przekazane dla osób potrzebujących. Niestety z niewiadomych względów do tej pory rzeczy te nie zostały odebrane. Nie wnikam dlaczego. Jedyne co mogę napisać to to, że po tej "akcji" odechciało mi się uczestniczenia w takich zbiórkach. Teraz wiem, że należy po prostu wpłacić kasę na konto, a zbiórki rzeczowe robić dla potrzebujących, którzy są obok nas, a nie ileś kilometrów dalej. Problem w tym, że rzeczy te leżą u moich rodziców na poddaszu, a oni potrzebują ten pokój, bo chcą zrobić remont. Nie mam zbytnio czasu zająć się "dystrybucją" tych rzeczy koło siebie i poszukiwaniem tu na miejscu osób potrzebujących. Mogłabym przekazać dary do Caritasu czy PCK ,ale jakoś nie mam do nich zaufania. Jeśli ktoś z Was wie coś o osobach potrzebujących i może przewieźć rzeczy z okolic Torunia to proszę o kontakt. Jest mnóstwo rzeczy dla dzieci: ubrania, zabawki, wózki, książki. Ubrania dla dorosłych, pościele, kołdry, koce...nie wiem co jeszcze, bo nie segregowałam tych paczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulka6 06.10.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Agnieszkakusiprzykro mi, że tak się to skończyło:confused: Tym bardziej, ze pamiętam-śledząc wątek Kachny28-że z niezwykłym zaangażowaniem zajęłaś się tą zbiórką (wyciąganie rzeczy z komisu itd)Rozumiem Twoje rozgoryczernie. Wiem też ile pracy kosztuje zebranie takiej ilości darów.... Szkoda....Na szczęście moj transport nie zawiódł-olek.k:bye:Z tego co widzę błagalnie wołają o pomoc ludzie z Wilkowa na lubelszczyźnie.Może spróbuj skontaktować się z aniewiem79 -ma swój wątek z prośbą o pomoc- może coś razem uda Wam się ustalić w sprawie transportu.Może jakiś duży przewoźnik mógłby WAM to przewieźć (PKS, Sindbad etc.)Życzę Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.10.2010 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 rozmawiałam z sołtysem z sąsiedniej wsi, który organizował zbiórkę dla ludzi z okolic Płocka. Być może tam uda się te dary wysłać. Nie wiem...zobaczymy....Rozgoryczenie? Tak...i ostra nauczka na przyszłość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts