rad25 01.10.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc. Chciałbym położyć tynk mozaikowy na stalową rurę ale nie jestem pewien jak on będzie się takiej powierzchni chciał trzymać. I najlepiej żeby zaraz nie odpadł. Może ktoś wie jaki podkład zastosować? Myślałem nad tym żeby owinąć tą rurę zwykłym bandażem i zaciągnąć żywicą modelarską. Wtedy może na takiej chropowatej powierzchni będzie się tynk lepiej trzymał. Bardzo bym prosił o sugestie i odpowiedź. I czym najlepiej tynkować aby zachować krzywiznę rury, bo zwykła paca metalowa raczej odpada. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 01.10.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Kiedyś tynkowałem tynkiem mozaikowym rurę osłonową z pcv do skrzynki gazowej, trzyma się już kilka lat.Niczym nie trzeba gruntować, bandażować. Nakładaj tym czym wygodnie, na przykład szpachelką, pacą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad25 02.10.2010 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Myślałem żeby do tynkowania użyć przecięty wzdłuż kawałek rury PCV. Z drugiej strony dokleić jakąś rączkę żeby było za co trzymać. W ten sposób powstała by prowizoryczna paca. No i łatwiej było by tynkować bo paca miałaby kształt rury. Co myślicie o taki rozwiązaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 02.10.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Ja do tego używałem zwykłej szpachelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad25 02.10.2010 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Skoro tak mówisz, to wypróbuje Twój sposób. Bardzo dziękuje za radę i pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts