silver111 02.10.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Witam. To mój pierwszy post więc najpierw się przywitam. Cześć Wszystkim. Teraz moje pytanie.Mieszkam w przedwojennym domu krytym starą karpiówką ułożoną na koronkę. Noszę się z zamiarem wymiany pokrycia. Więźbę chciałbym zostawić starą. Pod uwagę biorę tylko dachówki ceramiczne. Czy ze względu na konstrukcję więźby jestem skazany na nową karpiówkę? Czy inna dachówka np. typu "esówka" będzie za ciężka dla mojej więźby? Na jaką inną dachówkę ceramiczną mogę zamienić starą niemiecką karpiówkę żeby nie obciążyć zbytnio więźby? Pozdrawiamsilver111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 02.10.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Karpiówka to jedna z cięższych dachówek, więc z zamianą na inną nie będzie kłopotów.Przed zmianą pokrycia, stan obecnej więźby powinna ocenić osoba z doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 02.10.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Karpiówka to jedna z cięższych dachówek, więc z zamianą na inną nie będzie kłopotów. Przed zmianą pokrycia, stan obecnej więźby powinna ocenić osoba z doświadczeniem. Dokladnie! To, ze chcesz zostawic wiezbe nie oznacza, ze jest w dobrym stanie i gotowa na nowe ceramiczne pokrycie Niech ktos kumaty ja oceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henter2 03.10.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Masz super dachówkę na zachodzie płacą więcej za starą ,może istnieje możliwość zachowania jej i przełożenie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 03.10.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 co to za dach ? zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver111 03.10.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Postaram się zaprosić jakiegoś speca żeby zobaczył więźbę. Fotki dachu umieszczę jutro.A powiedzcie mi proszę ile może kosztować sama usługa zdjęcia starej dachówki, oderwanie łat, przybicie folii wstępnego krycia, kontrłat, łat i położenie dachówki, dajmy na to za metr kwadratowy. Wiem że pewnie dużo zależy od dachu, rodzaju dachówki itp. Ale chodzi mi o orientacyjną cenę. PozdrawiamAdrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts