Tulejka 02.10.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Mam klej do styropianu w piance Rawl do 13 stycznia 2011r. Roboty miały być latem, ale stanęły na drodze przeszkody i roboty będą na wiosnę 2011r. - kwiecień-czerwiec. Jak uważacie czy klej wytrzyma do tego czasu, czy ktoś z Was miał takie doświadczenie na tym kleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.10.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Witam , akurat z klejem nie miałem do czynienia, ale z pianką do mocowania okien i drzwi.Na 1 opakowanie 12 szt - 2 nie dały się uruchomić- w ogóle wszystkie były po terminie (1 rok) pozostałe niczym nie różniły się od normalnych.Wydaje się więc, że najważniejszy dla sprey-u jest gaz który to może ulatniać się z pojemnika lub i nie prawidłowa praca zaworku dyszy.Jak mi wiadomo dla takich środków zgubne stają się zmienne warunki przechowywania, a szczególnie wahania temperatury dlatego też, zabezpiecz im temperaturę w miarę stałą (nie poniżej 0), a wiosną 2011 roku nic się nie powinno dziać. Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ślimak69 06.10.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Wydaję mi się że przy takim przekroczeniu terminu i właściwym składowaniu nie będzie żądnego problemu. Przecież taka pianka 14 stycznia 2011 nie różni się znacznie od tej samej z 12 tyle tylko że nie możesz już wtedy mieć uzasadnionych pretensji do producenta że coś jest nie tak z produktem. Jak widać z doświadczenia SityMatic rok po terminie statystycznie uniemożliwia użycie mniej niż 10% puszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts