adamudo 02.10.2010 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 chcę wycisnąć jak najwięcej z małej kuchni. co sądzicie o takim układzie?? rozmiar kuchni 3,6 x 2,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.10.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Nie podoba mi się: brak symetrii szafek górnych i dolnych, niewykorzystane miejsce pod oknem i dziura pod barkiem. Jeśli o szczegółach też mogę, to szklenia w górnej zabudowie nie wyglądają ładnie. Czy ten kolor to przemyślana decyzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamudo 03.10.2010 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Nie podoba mi się: (...) dziura pod barkiem. O, tu nie wspomniałem - to nie jest barek tylko szafki wzdłuż ściany. To nie jest aneks kuchenny a kuchnia - jak mówiłem 3,6 x 2,2. W miejscu gdzie się kończą szafki na najkrótszej ścianie będzie przebijane przejście do dużego pokoju o szerokości 90 cm. Miejsce pod oknem jest pod kaloryfer (w bloku nie pozwalają montażu podłogówki) i ma być takim kącikiem śniadaniowym. Koloru nie zmienię - pasuje do reszty wystroju (różowa podłoga z żyłami takimi jak będą na blacie i kremowe ściany - w kolorze blatu). Do tego dochodzi orzechowe okno. Czyli likwidować przeszklenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.10.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 A czemu nie zabudujesz grzejnika? Wtedy zamiast zabudowy na krótkiej ścianie dajesz stolik i masz uczciwy kącik śniadaniowy. Przeszklenie out. Pokażesz tę kuchnią po montażu? Nie wyobrażam sobie tych kolorów, o których piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamudo 03.10.2010 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 a zabudowany grzejnik nie będzie generował zimna w pewnych częściach pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.10.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 A teraz używacie grzejnika w kuchni? Jeśli tak, to go zostawcie, jeśli nie - zabudujcie. Nie znam nikogo, kto ma włączony grzejnik w kuchni - zwłaszcza w bloku. Źródłem ciepła w kuchni jest kuchenka A w pokoju obok macie duży grzejnik, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.10.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Mnie się tam ten kącik jadalniany podoba. Też chciałabym mieć takie miejsce na hokera i siedzenie przy barku. U mnie niestety nie wydało. Co do przeszkleń w szafkach górnych to jestem na nie.Co do wyrównania uchwytów to jestem na tak. Co do kolorów to jestem na nie. Szczerze to nie wyobrażam sobie tego różu i dlaczego niby ten zielony ma do tego różowego pasować?! Co do kaloryfera to my też mamy w kuchni pod oknem kaloryfer i mamy zabudowane go normalnie szafkami z szufladami. Jeżeli będzie zimno kaloryfer będziemy włączać, ciepło będzie szło górą. Mamy nadzieję, że nie będzie zimno. Mieszkamy w mieszkaniu, nie w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.10.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Monika, przeczytaj 3 post: to nie barek, ale ściana Dzięki za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 03.10.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 W swojej kuchni w dawnym mieszkaniu w blkowisku, kaloryfer w kuchni nie byl wlaczany przez 11 lat mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chloe 03.10.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 zielone fronty i różowa podłoga? bardzo odważne połączenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 03.10.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 kurde czekam z niecierpliwoscia na ten miks kolorow dla mnie niepojęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frostzero 03.10.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Ja u siebie w blokowej kuchni zrobiłam dokładnie tak jak autorka tematu. Zostawiłam puste miejsce pod oknem, gdyż jest tam grzejnik. Teraz żałuję, bo mogłam dać tam szuflady. Teraz już tego nie zmienię. Prostopadle do ściany z grzejnikiem dochodzi drugi blat też pusty pod spodem, bo miało to być w zamyśle miejsce do jedzenia. Oczywiście nikt tego nigdy nie używa. Mogłam zabudować to też. A tak tylko się tam kurz zbiera pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cynamonka 03.10.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 ja mam podobną kuchnię, we wcześniejszym mieszkaniu też miałam taką samąpoprzednio też miałam miejsce na śniadanie ale w formie przedłużonego blatu ze stalową nogą i oczywiście bardzo żałowałam bo nigdy nikt z tego nie korzystał - bez sensu taki niewykorzystany blat sama piszesz że chcesz pomieszczenie maksymalnie wykorzystasz a robisz kącik śniadaniowy - no ciut nie bardzo no i też mi nie leży ta asymetria szafek górnych z dolnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamudo 11.11.2010 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 oto i po prawie skończonym montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.11.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 No i podtrzymuję swoją opinię z początku wątku Co będzie pod oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamudo 11.11.2010 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 No i podtrzymuję swoją opinię z początku wątku Co będzie pod oknem? kaloryfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts