Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

epoksydowa nawierzchnia na tarasie nad garażem

Magda J

Recommended Posts

Szczerze nie polecam żywic na powierzchnie zewnętrzne. Z uwagi na dużą liczbę przejść przez 0 w polsce powierzchnie epoksydowe nie spełniają swojej roli. Ponad to niestety są drogie (te tanie zwykle mają zastosowanie jedynie w pomieszczeniach wewnętrznych). Układać powinna firma w tym sie specjalizująca. Powierzchnia musi być dobrze przygotowana (najlepszy efekt daje śrutowanie powierzchni jednakże wylewka w tym przypadku musi być odpowiednio gruba i mocna). Posadzki epoksydowe nie mogą być układane w czasie deszczu i z tego co pamiętam to przez 48 h muszą być przed deszczem zabezpiczone. Jednakże jeżeli mimo to nadal upierasz się przy żywicy to możesz zadzwonić firmy SIKA. Mają bardzo duży wybór posadzek epoksydowych oraz podkładów. Niestety za jakością idzie też cena wiec nie spodziewaj się że będzie tanio. Zadzwoń do nich i pogadać z doradcą technicznym, napewno dobierze produkt najlepszy do Twoich potrzeb.

Ja chce zrobić posadzkę żywiczną w garażu. ma to być epoksyd z piaskiem kwarcowym - antypoślizgowa ok 2mm grubości.

Dostałam wycenę 170zł/m2 netto.... Trochę dużo liczyłam na jakieś 120-140zł.

Macie jakieś firmy wykonujące godne polecenia z dolnośląskiego, albo systemy które można wykonać we własnym zakresie???

Właśnie mi schnie posadzka z mixokreta w garażu, nie wiem np czy mogę ją zagruntować takim najzwyklejszym gruntem...czy lepiej nie??