efilo 04.10.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 masz do wyboru średnice 28 i 38 klosz jest z plastiku kabel ma 1,8 metra więc raczej sporo. ale zawsze złota rączka może wymienić jak dla ciebie to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 04.10.2010 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Nie, no 1,8m wystarczy Czy przez ten klosz przechodzi światło? Zajrzałam na stronę Ikea i widzę wiele fajnych lamp w normalnych i niskich cenach. Dziękuję Wam za pomysły i przede wszystkim zetce za podpowiedź. Okazuje się, że te najfajniejsze rzezcy są najbliżej i o nich się zapomina. W weekend jadę do Ikei!!! Ja tu szukam lamp za 100-150zł, a tam są od 30zł - to ja sobie zafunduję więcej nawet jeżeli za ciemno będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 04.10.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Miło mi że pomogłam Właśnie wczoraj byłam w ikei i od razu przyszła mi na myśl ta lampa. Fakt, jest z plastiku ale moim zdaniem nie wygląda tandetnie i robi wrażenie Przeglądając zdjęcia w necie stwierdzam że światło przez ten klosz przechodzi. Na zachętę jeszcze dorzucę : http://incentive.elleinterior.se/file/wwwelleinteriorse_diy-or-die_01-3.jpg http://www.sarahhearts.com/blog/wp-content/uploads/2008/05/diningtable.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 04.10.2010 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Dzięki wielkie. Pojadę w weekend i obejrzę. Jak coś kupię to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 04.10.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Wybaczcie moje pytanie - ale czy korzystacie czasami z wyszukiwarki internetowej? To prostszy i szybszy sposób znalezienia tego, czego szukacie, niż wrzucanie pytania na forum... Google: "kandel pirum" = http://kandel.pl/pl/oferta/oswietlenie-wewnetrzne/nowoczesne/super-design/pirumdzl.html a tam zakładka "gdzie kupić nasze lampy" Ooo, to chyba do mnie. Póki co przeproszę za nieprecyzyjnie zadane pytanie, bo miało ono brzmieć "gdzie można kupić W NECIE??" Jak mi zalinkujesz cenę z jakiegoś sklepu to wówczas przeproszę nie za lenistwo, bo jak najbardziej próbowałam znaleźć tą lampę w sklepach sieciowych, a za niską umiejętność korzystania z googl'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mit 04.10.2010 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ooo, to chyba do mnie. Póki co przeproszę za nieprecyzyjnie zadane pytanie, bo miało ono brzmieć "gdzie można kupić W NECIE??" Jak mi zalinkujesz cenę z jakiegoś sklepu to wówczas przeproszę nie za lenistwo, bo jak najbardziej próbowałam znaleźć tą lampę w sklepach sieciowych, a za niską umiejętność korzystania z googl'a. W necie? W necie też można z Ikei kupić Widziałaś http://www.kup-z-ikei.pl? Mają dobre rekomendacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.10.2010 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Ooo, to chyba do mnie. Póki co przeproszę za nieprecyzyjnie zadane pytanie, bo miało ono brzmieć "gdzie można kupić W NECIE??" Jak mi zalinkujesz cenę z jakiegoś sklepu to wówczas przeproszę nie za lenistwo, bo jak najbardziej próbowałam znaleźć tą lampę w sklepach sieciowych, a za niską umiejętność korzystania z googl'a. E-mól to było pytanie natury ogólnej - mnożą się wątki/posty z pytaniami, "gdzie mogę kupić X", z których dość jasno wynika, że pytający nie sprawdza nigdzie, a przychodzi na fora, żeby inni mu powiedzieli. A Twoje doprecyzowanie bardzo ładnie pokazuje, jak ważne jest jasne formułowanie pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoleta 05.10.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Ooo, to chyba do mnie. Póki co przeproszę za nieprecyzyjnie zadane pytanie, bo miało ono brzmieć "gdzie można kupić W NECIE??" Jak mi zalinkujesz cenę z jakiegoś sklepu to wówczas przeproszę nie za lenistwo, bo jak najbardziej próbowałam znaleźć tą lampę w sklepach sieciowych, a za niską umiejętność korzystania z googl'a. zgadzam się - nie ma w necie tego pirum (przynajmniej nie znalazłam, a też szukałam ). A na stronie o sklepach tradycyjnych jest tylko info, że można kupić w OBI (u nas nie mają i nie znają...). W moim Olsztynie niestety LM nie ma A tak w tamacie to znalazłam coś takiego: http://www.skleplampy.pl/?p=3634 Na allegro można ją znaleźć taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.10.2010 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Slim widziałam, fajne są ale mają tylko 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 06.12.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 monika13, bylas w ikei? Mam tą lampę w kuchni i spiżarce. Teraz, wlasnie do niej szukam lapmpy do salonu (kuchnia otwarta na salon). Do tej pory nic nie wpadlo mi w oko ale też mi się nie spieszylo... ale świeta za pasem i fajnie by bylo miec lampę nad wigilijnym stolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertunio 07.12.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Z dotychczasowego doświadczenia - zwróćcie proszę uwagę na wysokość zawieszenia takiej lampy nad stołem. - nie za wysoko (aby w trakcie siedzenia nie było widać żarówki oraz aby po wstaniu nie przesłaniała twarzy Osób po drugiej stronie stołu), - nie za nisko (aby nie przesłaniała innych Osób w trakcie siedzenia i nie nagrzewała stołu oraz tego co się na nim znajduje), Wybieramy klosz mleczny - więcej światła we wszystkich kierunkach - gdy brak dodatkowego oświetlenia sufitowego / bocznego, Wybieramy klosz kierujący światło do dołu - więcej bezpośredniego światła na stole - gdy możemy liczyć na dodatkowe górne / boczne oświetlenie. Kształt oprawy i kolor - indywidualne podejście - nawiązujemy do posiadanych mebli lub zamontowanych już lamp? Barwa światła - ciepła, chłodna, zimna (świetlówki / świetlówki energooszczędne)? Szkoda, że wycofali już 100W żarówki (ale są podobno energooszczędne halogenowe zamienniki ) Wesołych Świąt Wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 11.12.2010 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 monika13, bylas w ikei? Mam tą lampę w kuchni i spiżarce. Teraz, wlasnie do niej szukam lapmpy do salonu (kuchnia otwarta na salon). Do tej pory nic nie wpadlo mi w oko ale też mi się nie spieszylo... ale świeta za pasem i fajnie by bylo miec lampę nad wigilijnym stolem. Byłam ale się nie zdecydowałam. Lampa ogólnie fajna ale zupełnie nie do przyjęcia jest mocowanie lampy do sufitu, to plastikowe, zasłaniające - okropność - takie wielkie. Zdecydowałam się w końcu na taką lampę nad stołem. http://www.alfasc.com.pl/oferta2009/13243.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts