biellun 22.10.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Zszywaczem tapicerskim (na ogół), używając taśmy maskującej (PVC), na stalowych drzwiach do nałożonego: obramowania lub płyty ocieplającej / wytłumiającej. dobra a jeżeli mam drzwi z włókna szklanego i w środku piankę to jak niby ma się ten zszywacz trzymać ?? ja to widzę tylko jedno rozwiązanie: z listewek drewnianych zrobię ramkę do o koła drzwi i do nich za pomocą zszywacza zacznę mocować poszycie czyli tapicerkę. Mam tylko problem co wybrać na zamocowanie tych listewek do drzwi co byłoby najlepszym rozwiązaniem, tak samo jak wybiorę najlepsze ocieplenie ze styropianu lub gąbki to jak je zamocować na tych drzwiach ? taśmą dwustronną "?? Ktoś tu pisał że zastosował jakiś rodzaj płyt wygłuszająco-ocieplających , w moim przypadku zastosował bym coś podobnego o grubości nie większej jak 1 cm + 2 lub 3 cm gąbki i poszycie . Jaki klej do zamocowania tych płyt, jakiś konkretny i sprawdzony by mnie interesował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 13.11.2014 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Przepraszam biellun czy te drzwi to dla Ciebie tak wielki problem ? Czym się klei styropian ? a czy lub jak gąbkę ?"Ktoś tu pisał że zastosował jakiś rodzaj płyt wygłuszająco-ocieplających , w moim przypadku zastosował bym coś podobnego o grubości nie większej jak 1 cm + 2 lub 3 cm gąbki i poszycie" zobacz wpis #10 to będziesz może wiedział kto (w co wątpię po Twych postach) a obeszło by się bez tapicerowania. (listewki to można dokręcić do laminatu szklanego nawet - wkrętami do karton-gipsu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 26.11.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Te wszystkie kombinacje wyniosą Cię chyba znacznie więcej niż kupno nowych drzwi jak to ująłeś "z atestami". Czy przykleisz styropian czy gąbkę czy inny siuwaks na te drzwi to i tak nie zbliżysz się do rozsądnego poziomu przenikania hałasu.Porada ode mnie (człowieka, który przez X lat siedzi w rynku drzwi) - wymieniłbym drzwi na nowe i zapomniał o problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzwi_do_wanny 27.02.2016 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Te wszystkie kombinacje wyniosą Cię chyba znacznie więcej niż kupno nowych drzwi jak to ująłeś "z atestami". Czy przykleisz styropian czy gąbkę czy inny siuwaks na te drzwi to i tak nie zbliżysz się do rozsądnego poziomu przenikania hałasu. Porada ode mnie (człowieka, który przez X lat siedzi w rynku drzwi) - wymieniłbym drzwi na nowe i zapomniał o problemie. Mam stalowe drzwi od klatki, antywłamaniowe. Próbowałem zamontować drugie - ale od zewnątrz nie pozwalają przepisy. Kupiłem takie ciężkie maty samoprzylepne semper (trzeba podgrzać suszarką), już samo to wiele wyciszyło. Następnie wymieniłem uszczelki i do tych przyklejonych mat, przykleiłem 2cm gąbkę też semper. Kupowałem u jakiegoś ziomka na wsi, co podobno jest hurtownikiem i dałem za całość materiału uszczelnieniowego 400 zł. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, teraz klatkę słyszę przez ścianę co najwyżej. Nie nie jestem przedstawicielem firmy semper Bardzo podnosi mi to komfort zycia, bo drzwi do klatki wychodzą na duży pokój. Największy problem jest z obiciem (teraz zleciłbym to tapicerowi), kupiłem w casto za 60 zł, bardzo ciężko jest z zamkami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts