piotr278 03.10.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Mam kilka pytań dotyczących izolacji ściany fundamentowej (dom niepodpiwniczony - piasek)1) ile razy posmarować dysperbitem wewnętrzne ściany?2) czy na hydropian wystarczy tylko wklejona siatka bez powtórnego jej zaciągania (przebija)? Na razie wysmarowałem ściany zewnętrzne 2 razy dysperbitem, natomiast wewnętrzne raz. Na zewnątrz przykleiłem hydropian na placki (myślę, że ok - przyciśnie ziemia). Zaciągnęłem to na raz klejem z siatką. Teraz myślę posmarować to 2 razy dysperbitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 04.10.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 ... z reguły odpowiadam cierpliwie na pytania (jeżeli potrafię oczywiście) , ale tym razem już i moja cierpliwość się kończy...drogi nowy forumowiczu ... ten temat był tu już wałkowany niejednokrotnie.... nie powielaj tematów ... poszukaj 2 min i na pewno znajdziesz odpowiedź.... ja po raz kolejny nie będę się powtarzał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr278 04.10.2010 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Zależało mi na czasie. Niestety, ale ja nie znalazłem na te pytania odpowiedzi mimo ,że szukałem więcej niż 2 min. Na różnych stronach różnie jest to napisane. Jedni smarują wewnątrz inni nie. Co do odpowiedzi dotyczącej zaciągania siatką nie znalazłem żadnej odpowiedzi. Zależy mi na odpowiedzi osoby, która się na tym zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryan78 04.10.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Temat ten był ostatnio poruszany około 1 tygodnia temu na tym forum, powtarzamy zbrojenie siatką i smarowanie dysperbitem styropianu zasypanego ziemią nie ma najmniejszego uzasadnienia. Izolujemy ścianę fundamentową, a nie styropian. Instrukcje wykonania prawidłowej izolacji fundamentowej możesz też odszukać na stronach producentów chemii budowlanej np. PCI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 08.10.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 To jak zabezpieczyć ten klej i siatkę przed wilgocią? Może wcale nie dawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts