Gość Jerrystp 17.02.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Witam Poradźcie jak zamocować metalową balustradę do wylewanych betonowych schodów wewnętrznych i czy zrobić to po obłożeniu schodów gresem czy przed? Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 To proste!!!!!!!!!!! Musisz zamocować tak prosto balustardę , żeby teścioawa nie spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jerrystp 18.02.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Dzięki za rady ale może jakieś szczegóły (wizytacje teściowej mam tylko raz na kilka lat). Czy wystarczy mocowanie kołkami rozporowymi na gresie, czy trzeba wkuwać i stosować jakiś beton szybkowiążący, a może przewiercić na wylot i jakaś śruba??? Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 18.02.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Dzięki za rady ale może jakieś szczegóły (wizytacje teściowej mam tylko raz na kilka lat). Czy wystarczy mocowanie kołkami rozporowymi na gresie, czy trzeba wkuwać i stosować jakiś beton szybkowiążący, a może przewiercić na wylot i jakaś śruba??? Pozdrawiam Jerry przepraszam , ale czy pytasz sie o mocowanie balustrady, czy tez slupkow ( tralek ) i kroli sa to dwie rozne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Ja bym sie w kołki rozporowe nie bawił. Chyba że balustrada będzie rzdko używana.!? Lepiej chyba będzie zastosować kotwy mocujące i do nich przymocować balustrade. Na balustrade będa działały duże siły. ( czasowe nie stałe) Henio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 16.09.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Ja mocowalem balustrady z boku schodow najwygodniej ,bo mozna to robic przed lub po oblozeniu stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domos 16.09.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Widziałem gdzieś jak zamontowana była balustrada wykonana z rur chromowanych ( nierdzewnych ). Słupki z okrągłych rur miały na dole z czoła przyspawane okrągłe blachy - na tyle szersze od zewn.średnicy rur, że można było w nich wykonać otwory na wkręty ( 3 lub 4 szt./słupek). Po przykręceniu do stopni ( na płytki ), dodatkowowłożone były z góry na słupek dekliki z otworem w środku takim jak zewn.średnicasłupka ( wielkość porównywalna z deklikiem na mały słoik) Przykrywały one w/w podkładkę mocującą tak, że nie było widać łebków śrub. Pracowało to jako całość, bo jedna strona poręczy (w taki sam sposób jak słupki) była przykręcona do ściany. Próbowałem czy się to to nie chwieje, ale naprawdę było stabilne. Poza tym przy płytkowaniu nie trzeba było bawić sie z " obrabianiem słupków" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 17.09.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Widziałem gdzieś jak zamontowana była balustrada wykonana z rur chromowanych ( nierdzewnych ). Słupki z okrągłych rur miały na dole z czoła przyspawane okrągłe blachy - na tyle szersze od zewn.średnicy rur, że można było w nich wykonać otwory na wkręty ( 3 lub 4 szt./słupek). Po przykręceniu do stopni ( na płytki ), dodatkowo włożone były z góry na słupek dekliki z otworem w środku takim jak zewn.średnica słupka ( wielkość porównywalna z deklikiem na mały słoik) Przykrywały one w/w podkładkę mocującą tak, że nie było widać łebków śrub. Pracowało to jako całość, bo jedna strona poręczy (w taki sam sposób jak słupki) była przykręcona do ściany. Próbowałem czy się to to nie chwieje, ale naprawdę było stabilne. Poza tym przy płytkowaniu nie trzeba było bawić sie z " obrabianiem słupków" PODSAJ ADRES MEILOWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts