Yufka 03.10.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Witam,mam zamiar ocieplic podloge na ogrzewanym poddaszu.Do tej pory na podlodze /goly beton) lezalo 5 cm styropianu. Po sciagnieciu stysopianu polozylismy ocieplone rurki miedziane z ogrzewania.Teraz chce polozyc z powrotem ten 5 cm styropian i co dalej...?Wysokosc calosci ma byc 10cm, 5 jest juz styropian.1-y wariant: 5 cm styropian (ten stary)2 cm Styrodur (twardy)2 cm (1,7cm) plyta wiorowafolia1 cm panele podlogowePytanie: jes to ok?, stabilne? 2-i wariant5 cm styropian (ten stary)2 cm kolki perlitowe lub cos podobnego (wydaje mi sie ze perlit wyrowna nierownosci i wejdzie w miejsca gdzie bedzie brakowac styropianu np. tam gdzie sa rorki z co.)2 cm (1,7cm) plyta wiorowafolia1 cm panele podlogowePytanie: jes to wyglada w Panstwa "oczach"?, czy perlit nie powbija sie w styropian? A moze ktos poda mi jakis inny, lepszy wariant?Dziekuje z gory za opinie, rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts