WiolaB 13.09.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Mąż klei właśnie styropian grafitowy klejem Weber KS125 i mówi że jest rewelacyjny bardzo mocno trzyma już na drugi dzień. Styropian oczywiście przetarty papierem ściernym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 14.09.2012 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Mąż klei właśnie styropian grafitowy klejem Weber KS125 i mówi że jest rewelacyjny bardzo mocno trzyma już na drugi dzień. Styropian oczywiście przetarty papierem ściernym ja też kleiłem na ten klej, nie przecierałem styropianu, cały dom jest tylko na kleju...nie kołkowałem go wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 29.09.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Witam Posiadam grafitowa 20 TO i bede ja niedlugo kleil.Mam dostem do 2 klejow. Optolith za 13,50 oraz Bash (jakis PCI nie pamietam nazwy) za 20,50 roznica 500zl Czym sie kierowac cena czy firma Prosze o opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 30.09.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam Posiadam grafitowa 20 TO i bede ja niedlugo kleil. Mam dostem do 2 klejow. Optolith za 13,50 oraz Bash (jakis PCI nie pamietam nazwy) za 20,50 roznica 500zl Czym sie kierowac cena czy firma Prosze o opinie! użyj tego na którym jest napisane że nie wymaga kolkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 07.10.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Witam. Jaki klejow uzywaliscie do klejenia grafitowego styropianu? Mam do przyklejenia Termoorganike Platinum. Czy mozna przyklejac styro przy temp 0 st.C bo zapewne w listopadzie beda juz przymrozki... Z gory dzieki za pomoc. Pozdr. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAG 07.10.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Styropiany Grafitowe powinno się przyklejać klejami do wykonywania warstwy zbrojenia lub klejami poliuretanowymi. Producenta wybierz sam:) Nie stosuj typowego kleju do przyklejania płyt styropianowych!Wszystkie kleje na bazie cementu powinno się stosować przy temp.min. +5 C, podobnie kleje poliuretanowe! Jest co prawda kilku producentów na rynku, którzy mają w swojej ofercie kleje, które można stosować w temp. min 0 C, ale to chyba dość ryzykowne stosować takie produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 08.10.2012 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Czy w pazdzierniku mozna bez obaw kleic styropian? Temperatury w nocy sa juz w okolicy 3-5 stopni... ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAG 08.10.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Trzeba pamiętać, że kleje na bazie cementu (popularne kleje w workach) wysychają nie tylko w wyniku odparowywania wilgoci, ale także w wyniku wchłaniania wilgoci przez ścianę. W praktyce wygląda to tak, że jeśli przylkei się styropian w ciągu dnia, to wieczorem zaprawa jest już na tyle związana, że nie straszny jej nawet mróz. Przy obecnych temperaturach z powodzeniem możesz przyklejać styropian. Pamiętaj też, że im dłużej wysycha zaprawa tym większą wytrzymałość osiągnie w przyszłośći - to taka cecha zapraw cementowych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 11.10.2012 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Kupilem worek Termoorganiki SP-KU. Przykleilem wczoraj plyte na 6 plackow . Po jakim czasie probowac ja odkleic? Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 11.10.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Kupilem worek Termoorganiki SP-KU. Przykleilem wczoraj plyte na 6 plackow . Po jakim czasie probowac ja odkleic? Michal ja sprawdzałem po 5 dniach.... pamiętajże klei się na "wianuszek" do tego ze dwa placki po środku, robi się tak żeby ograniczyć ruch powietrza między ścianą a styro... Ja kleiłem na klej webera ks125 styro grafitowe bez kołkowania - wszystko trzyma drugi rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 11.10.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 ja sprawdzałem po 5 dniach.... pamiętajże klei się na "wianuszek" do tego ze dwa placki po środku, robi się tak żeby ograniczyć ruch powietrza między ścianą a styro... Ja kleiłem na klej webera ks125 styro grafitowe bez kołkowania - wszystko trzyma drugi rok. Tzn czy nalezy kleic na ramke? Jak powinno nakladac sie klej? Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 11.10.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Tzn czy nalezy kleic na ramke? Jak powinno nakladac sie klej? Dzieki! dokładnie tak!! na youtub są filmiki jak nakładać klej, ja formowałem kielnią dość gruby wałek wkoło styropianu plus dawałem ze dwa placki w środek i dokładając do ściany wmasowywałem płytę tak długo aż mi zaczął wypływać bokami klej który zbierałem kielnią.....trochę zabawy z tym było ale wiem że mam zrobione porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 11.10.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Czy tworzenie ramek, w ktorych bedzie zamkniete powietrze, nie bedzie powodowac wykroplania sie wody w tych zamknietych polach? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 11.10.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Czy tworzenie ramek, w ktorych bedzie zamkniete powietrze, nie bedzie powodowac wykroplania sie wody w tych zamknietych polach? M. a czy w zamkniętych komorach okien masz wodę?? zarówno zespolone szyby jak i rama składa się ze szczelnych komór z powietrzem i tam jakoś wody nie ma ..... właśnie o to w tym wszystkim chodzi żeby wytworzyć szczelną poduszkę powietrzną która dodatkowo izoluje... zauważ że im więcej przegród z powietrzem tym cieplej np. okno 5-cio komorowe jest zimniejsze od 6-cio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 17.10.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Kupilem worek Termoorganiki SP-KU. Przykleilem wczoraj plyte na 6 plackow . Po jakim czasie probowac ja odkleic? Michal I jak ten klej? W hurtowni proponują mi ten klej do styro Termoorganiki Paltinium, ale bardzo mało opinii o nim jest i nie wiem czy ten czy może innej firmy wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 17.10.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Miałem kupic styro termoorganika i dowiedziałem sie ze jest bardzo drogi i tak samo kleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 17.10.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Ja mam styro TO a kleję na caparolu. Super trzyma juz na drugi dzien po przyklejeniu kiedy trzeba bylo odkleic jedna płyte to musiallem ja rozwalic tak klej trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.10.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 użyj tego na którym jest napisane że nie wymaga kolkowania Czytaj - ulegnij marketingowi Nie ma na rynku kleju do mocowania plyt styropianowych ktory nie wymaga kolkowania w kazdych warunkach i w kazdym przypadku. mar1982kaz - nie popelniaj bledu wielu forumowiczow - jezeli cos sie sprawdzilo u Ciebie - super.... nalezy sie cieszyc, jednak niekoniecznie sprawdzi sie to u kogos innego. Na dobra sprawe jak podrazysz troszke temat to Weber wyluszczy Ci ile gwiazdek jest przy tym "nie wymaga kolkowania" takie wiesz... gwiazdeczki z drobnym druczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 17.10.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Czytaj - ulegnij marketingowi Nie ma na rynku kleju do mocowania plyt styropianowych ktory nie wymaga kolkowania w kazdych warunkach i w kazdym przypadku. mar1982kaz - nie popelniaj bledu wielu forumowiczow - jezeli cos sie sprawdzilo u Ciebie - super.... nalezy sie cieszyc, jednak niekoniecznie sprawdzi sie to u kogos innego. Na dobra sprawe jak podrazysz troszke temat to Weber wyluszczy Ci ile gwiazdek jest przy tym "nie wymaga kolkowania" takie wiesz... gwiazdeczki z drobnym druczkiem tak się składa że dobrze zorientowałem się w kleju webera (ks125) i nie ma tam żadnych haczyków, dzwoniłem do przedstawiciela firmy i ten powiedział mi że jeżeli będe kleił na wianuszek plus parę placków po środku to nic nie ma prawa odpaść, zaznaczył żeby 40% powierzchni płyty było przyklejone do ściany - wmasowywałem każdą płytę i spokojnie klej oblepiał wtedy ponad połowę styropianu. Ważne też jest żeby powierzchnia ściany była czysta, jak robiłem próby to za każdym razem odrywałem płytę po drobniutkim kawałku a klej z resztkami styro. musiałem skuwać młotkiem. na worku jest wyraźnie napisane że nie wymaga żadnego dodatkowego mocowania do 12 metrów.... czyli do 4 piętra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.10.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 hahah i teraz niech da Ci to na pismie Niech Ci da na pismie on lub dzial techniczny ze klejac plyty styropianowe na tym kleju nie wymaga sie kolkowania na 100% tego nie otrzymasz na pismie. Zaklad? Ja wiem jak Ci ta proba wyszla, spodziewalem sie tego,, klej jest niezly rzeczywiscie, ale wkurza mnie takie pisanie bzdur na opakowaniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts