Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wejściowe na jednej ramie z oknem

Recommended Posts

Witam,

mam stary dom, w którym wejście na werandę to drzwi razem z oknem. Tworzą jedną ramę. Nie mam możliwości wymiany samych drzwi. Drzwi są równie stare co dom, drewniane i już niestety wypaczone i nie nadające się nawet do zamykania. W punkcie sprzedaży okien okazało się że wymiana tego okna i drzwi to koszt prawie 5500 (plastikowe okno i plastikowe drzwi) . Nie stać mnie na taki wydatek. Zna ktoś alternatywny sposób na wymianę takich drzwi?? Zastanawiam się już nawet nad zamurowaniem tego okna :p

(proszę o wyrozumiałość jestem nowa)

Cenę zapewne podwyższyły Ci drzwi z PCW. To nie jest tani materiał w drzwiach. Sprawdź w innych punktach. A by powiedzieć coś więcej na forum trzeba by było znać parę faktów, np.: przybliżone wymiary tego zestawu. I czy to okno jest nad drzwiami?Czy obok?

Na dzień dzisiejszy wszyscy robią okno i drzwi w osobnych ramach, skręca się to dopiero do montażu. W drewnianych drzwiach bywa to w jednej ramie.

Dziękuję.

wklejam obrazek z wymiarami.

Fakt, na cenę podaną wcześniej w głównej mierze wpływają drzwi (około 2500zł) i montaż (1700zł). Samo okienko przy tym to tanizna ;)

http://aniek.aniek.w.interii.pl/weranda.JPG

Edytowane przez aaniutek
obrazek

Nie mi mówić o robociźnie w Twoim domu, ale tak na oko.. nie mało sobie policzyli.

Sprawdź jeszcze jeden-dwa inne punkty..

Temat dotyczy także okna z boku? Jeśli tak, to wycena faktycznie przybiera na wartości.