lukasza 13.01.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Kupowałem kiedyś często, teraz tylko wybrane numery. to, że pismo ma reklamy mi nie przeszkadza jeśli nie są one w miejsca artykułów. Co najbardziej "teraz' mi wadzi w Muratorze to powtarzające się artykuły, a poziom raczej jest dla początkujących budowniczych. OK każdy kto zaczyna budowę musi się dowiedzieć, że pod murłatę przyda się wieniec plus 2, 3 zasady dobrego wieńca. OK każdy już wie żeby zaizolować styropianem dodatkowo nadproże w ścianie jednowarstwowej..... Tylko tą wiedzę można zebrać też w internecie lub poczytać Muratora w 2 lata. A potem nie mam czego już szukać w gazecie tylko trzeba na forum doszukać. Ja bym proponował dać co miesiąc 3 artykuły, takie bardziej specjalistyczne. Niech będzie, że pierwsze 3 strony to wprowadzenie dla każdego a potem z 8 stron bardziej rzeczowych. A jak pisać w tych artykułach to nie ogólnie o wentylacji w domu tylko np: wentylacja mechaniczna z rekuperacją plus GWC, wady, zalety, koszty, technologia. Jak alarm to nie mieszać od razu w artykule o wideofonach, innych zabezpieczeniach antywłamaniowych (i znowu te okna, rolety, itp) tylko piszcie o samym alarmie, rozmieszczeniu, czujkach, ups, manipulatory, dobre i złe praktyki, co ludzie w rzeczywistości wykorzystają a co zbędny bajer, ceny, zestawienia itp To jest odpowiedzialna poraca bo w gazecie bardziej teraz szukam dokładnych opinii niż przeglądu możliwości na rynku. A gazeta o samochodach dają swoje rankingi, odczucia itp a Murator politycznie poprawny. Dopiszcie że te 3 artykuły to ocena autorska i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekw14 13.01.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Witam,Jak poprzednicy w latach budowy 2004/2005 kupowałem, pożyczałem i czytałem bez wytchnienia. Obecnie rzadko zaglądam do czasopisma no chyba że okładka i zawartośc mnie jakimś tematem zaciekawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek2010 15.01.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Czytałem w trakcie pierwszej części budowy, ale tak jak ktoś już napisał wystarczy przez rok czytać muraotra, póżniej tematy się powtarzają. Teraz czytam sporadycznie, bo w Muratorze opisywane są w 95% tematy dotyczące etapu developerskiego ( a im wcześniejszy etap budowy tym więcej artykułów).Natomiast w porównaniu z konkurencją Murator wypada lepiej (no może Budujemy Dom, może konkurować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 18.01.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Ja kupuję z przeceny od czasu do czasu. Przez lata zebrała się spora kupka makulatury. chciałem się pozbyc, ale trochę szkoda, bo zawsze można zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio1719508393 26.01.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Czytam od kilku miesięcy, ponieważ w niedalekiej przyszłości planuję budowę domu. W Muratorze znajduję ciekawe pomysły oraz wskazówki budowlane. To moja ulubiona gazeta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 26.01.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) http://wszystkoobudowie.blogspot.com/ no kolego job,odwaznie,odwaznie.... ze spamem wprost do watku zalozonego przez administracje edit,jeszcze teraz moj post prosze usunac Edytowane 26 Stycznia 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 28.01.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Gazety nie czytam, ale forum muratora lubię, bo znalazłem tu poradę jaki aparat fotograficzny kupić Wiem, że piszą tu poważni ludzie, więc rozwinę mój żart. Lubię forum muratora za różnorodność Moja uwaga nie dotyczy wątku PROJEKTOWANIE WNĘTRZ, bo tam moderatorka przesadza w cięciu wszystkiego jak leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mil1981 29.01.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 dość często czytam, zwłaszcza, że córka uczy się w technikum budowlanym i często przynosi nowsze egzemplarze do domu. Są artykuły oczywiście, które mnie kompletnie nie interesują.Znaleźć można dużo wskazówek i nowych rozwiązań, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paprotnik19 03.02.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Przez wiele lat kupowalem nabieżąco i uważałem to czasopismo za jedno z lepszych na rynku(był czas ,że praktycznie jedyne)ale teraz przestałem powód powtarzające się artykuły ,nawet z tymi samymi zdjęciami,ogrom reklam i artykułów sponsorowanych.Dla mnie pomalu zamienia sie w gazetkę reklamową.Osobna sprawa sa wydania tematyczne Muratora np.dom i ogród(zawsze reklamowane jako nowe wydanie).Niestety te same artykuły,zdjęcia itd.Dobrze ,że chociaż poprzestawiane.Wystarczy kupić raz.na pozostałe"nowe wznowienia"szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 03.02.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Przez wiele lat kupowalem nabieżąco i uważałem to czasopismo za jedno z lepszych na rynku(był czas ,że praktycznie jedyne)ale teraz przestałem powód powtarzające się artykuły ,nawet z tymi samymi zdjęciami,ogrom reklam i artykułów sponsorowanych.Dla mnie pomalu zamienia sie w gazetkę reklamową.Osobna sprawa sa wydania tematyczne Muratora np.dom i ogród(zawsze reklamowane jako nowe wydanie).Niestety te same artykuły,zdjęcia itd.Dobrze ,że chociaż poprzestawiane.Wystarczy kupić raz.na pozostałe"nowe wznowienia"szkoda kasy. Podpisujęsiępodtym ręcami i nogami. Mam gazety z lat 90 i gdzieś tak do 2005. Kilka sztuk nowszych ze wzgl na konkretne artykuły. Dużo reklam, mało konkretnych informacji - szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MICHAŁ1719508477 13.02.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 W mojej firmie zaprenumerowali więc co jakiś czas przeczytam wybrany artykuł zgadzam się w 100% co do powtórek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.02.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Czytam.Prenumeruje Muratora od dwoch lat i wczesniej rowniez kupowalismy go. Reklam jest duzo,ale w ktorej to gazecie ich nie ma? Dzieki nim, mozna wejsc na strone internetowa i popatrzec na dane oferty, ktore nas akurat interesuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 13.02.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Czasem czytam.Ale dużo reklam i jeszcze więcej sponsorowanych artykułów.Pismo podobne do pozostałych z branży, odrobine bardziej treściwe.Dużo nowinek średnio i mało przydatnych przy budowie domu biorąc pod uwagę realia naszego przecietnego rodaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 13.02.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Strasznie mnie denerwuje ten nowy papier za cienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo-poz 18.02.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Ja praktycznie nie czytam. Choć jeśli numer jest bardzo interesujący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 24.02.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Kupuję go regularnie od wielu lat, teraz juz chyba bardziej z przyzwyczajenia niż z potrzeby. Zawsze jakaś ciekawostke mozna znaleść Co mi sie nie podoba: wydawnictwo nie promuje bezpieczeństwa na budowie, wystarczy popatrzeć na zdjecia..................... dekarze pracują często bez zabezpieczenia, murarze bez kasków itp. A to chyba nie jest wstyd jak budowlaniec ma ubraną kamizelkę ostrzegawczą, kask, a prace na wysokości wykonuje w szelkach zabezpieczjących przed spadnięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldiM 26.02.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Żona mi kupuje to czytam, fakt murator z BHP jest na bakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budownictwook 02.03.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Szczerze to z muratorem można najczęściej spotkać sie w technikach budowlanych. Tam gdzie młodzi ludzie poznają nowe "dla nich" technologie.Niestety dla bardziej zaawansowanych Murator powoli staje sie mało przydatny.O wiele lepiej jest sie zalogowac na forum i zapytac kogos kto wykonywał dane zadanie... Odpowiedzi co bardziej konkretne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przem79 02.03.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 raz na jakiś czas zdarza mi się przeczytać. ogólnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts