tatridung 04.10.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam, Od trzech dni nic innego nie robię tylko czytam forum. Myślałam, że mi się rozjaśni, ale nic z tego. Teraz mam taki pieprz.... w głowie, że mi się trudno pozbierać i proszę Was o pomoc. Zależy mi na tym aby wybudować zdrowy dom - to znaczy: - nie trujący ) szeroko rozumiane pojęcie ( jak doczytałam się gdzieś na tu forum nie z ytonga bo wydziela jakieś szkodliwe gazy, drewno też nie bo ipregnowanę taka ilością chemii że strach myśleć - wiem że musiałabym glinakę z guana postawić aby było najbliżej natury ale niechce popadać w skrajności) . - czy ocieplać czy nie - i czym - styropian ropopochodny, wełna też jakaś kulawa .... - solary be bo się nie zwracają koszty - tynki gipsowe trujące Czy to wszystko prawda, czy naprawdę wokół nas sama chemia?? Kurcze naprawdę jak przeczytałam tyle tych postów to najlepiej w jaskini z mamutami zamieszkać Proszę tylko nienaskakujcie na mnie że wymyślam, że nie da się wybudować bez chemii i takie tam. Bo ja to wszystko wiem tylko prosze o wybranie opcji najmniej szkodliwej. Czy ktoś mi pomoże?? Najpierw chciałam budować dom z cegły ceramicznej ocieplony streopianem + rekuperator i tynki cementowo wapienne, dachówka ceramiczne, ale teraz to zastanawiam się na szałasem .... Pozdrawiam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.10.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 cegła i glina, szczególnie z miejsc o wysokiej radioaktywności naturalnej, też może być rakotwórcza . Kup dom od dewelopera. wtedy będziesz się martwił, czy izolacja była zrobiona i czy dach nie przecieka, a nie czy zdrowe są cegły nie ma dobrej opcji, chemii nie unikniesz i nikt ci nie doradzi, bo każdy ma inne przemyślenia i swoje chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 04.10.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Przeczytaj też to : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160838-Radon-cicha-%C5%9Bmier%C4%87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts