Rokoko 21.10.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Kolor sofy: jedyne zastrzeżenie, jakie mam, to nie wybieraj najciemniejszego brązu - ciemne meble masz już po jednej stronie pomieszczenia (kuchnia) i to już wystarczy. Odcień? Jakikolwiek ciepły, np. miodowy brąz będzie pasował do podłogi i ścian. Nie martw się dopasowywaniem kolorów - różne odcienie jednego koloru będą jak najbardziej ok - dodadzą głębi pomieszczeniu. Galeria - ja mam trzy w domu (a na tym nie koniec!) - dobrego nigdy nie za wiele Taki problem, to nie problem Nie wiedziałam, jakie masz rozmiary pokoju, więc robiąc wizualizację zgadywałam. Możesz 'przenieść' galerię i półkę z lampami na ścianę między oknem a rogiem pokoju. Tam wydaje się być więcej wolnego miejsca. Dywan- są gusta i guściki. Zaproponowałam tak duży dywan, ponieważ taki (wg. mnie) wygląda lepiej, a i przestrzeń wydzielona przez niego wydaje się być większa. Poza tym większy dywan w jasnym kolorze mocniej rozjaśni wnętrze. Jest też minus - będzie więcej do odkurzania O reszcie pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 22.10.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 (edytowane) Stół i krzesła z Ikei - w kolorze brązowo-czarnym. Na krzesłach piaskowe obicie. Stół ma dodatkową zaletę - można go powiększyć! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20116778 <!--url{0}-->[/img]</p><p> Nad całą częścią kuchenno-jadalnianą http://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p8061_ISAAK-lampa-wiszaca-max.75W.html Przemalowałabym jednak czarną farbą w spray'u miedziane części, które u ciebie by nie pasowały. Na oknio w kuchni wybrałam jasno-turkusową roletę rzymską - tu możesz pozowlić sobie na szaleństwa kolorystyczne. Kremowa roleta wyglądałaby mdło, obecna nawiązuje kolorystycznie do części z salonem łącząc te dwie części w jedno. Bardzo ciekawie wyglądałyby u ciebie stołki barowe z czerwonej maszyny. Niestety - to już trochę większy wydatek. http://czerwonamaszyna.pl/taboret-kare-design-key-white,13772,p.html Literki EAT są teraz bardzo popularne i bez problemu znajdziesz podobne Edytowane 22 Października 2010 przez Rokoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 22.10.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Rokoko - super !!!! Strasznie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 22.10.2010 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 nie wybieraj najciemniejszego brązu - ciemne meble masz już po jednej stronie pomieszczenia (kuchnia) i to już wystarczy Te ciemne meble już mi do tego stopnia wystarczają, że chętnie bym się ich pozbyła a jeszcze nie mieszkam Znalazłam wenge-natchnienie nie tam gdzie trzeba Co do dywanu to odkurzania się nie boję, teraz odkurzam codziennie, co prawda mniejszy metraż i nawet się nie łudzę, że to się zmieni. Raczej chodziło mi o łatwiejszą możliwość wytrzepania, ale masz rację,że "duży może więcej". Jeśli chodzi o stół to obawiam się, że nawet po powiększeniu jest i tak za mały, rodzinka liczna Na codzień spokojnie pasowałby taki, ale na imprezki niestety za mały. Ale wiem już jakiego szukać koloru Na oknio w kuchni wybrałam jasno-turkusową roletę rzymską - tu możesz pozowolić sobie na szaleństwa kolorystyczne Sama nigdy bym się chyba nie odważyła na taki eksperyment, a tak bardzo mi się podoba . Zgadnij jaki kolor rolety obstawiałam? Nie, nie! nawet nie kremowy, a w kolorze ścian co by się za bardzo nie wyróżniały W ogóle wszystkie turkusowe dodatki są super, literki, roleta, krzesło obrotowe. Bardzo ciekawie wyglądałyby u ciebie stołki barowe z czerwonej maszyny. Niestety - to już trochę większy wydatek no, trochę a po drugie to nie wiem czy jestem gotowa na takie wyzwania Jestem bardzo szczęśliwa Rokoko, że mi pomogłaś, tym bardziej, że zrobiłaś to całkowiecie bezinteresownie Dziękuję za poświęcony mi czas. Wreszcie coś się rozjaśniło w tej mojej małej główce! Na moje nieszczęście jestem wzrokowcem, zero wyobraźni, ale zaczęłam wierzyć w to, że może się udać!!! Cieszę się tym bardziej, że obejdzie się bez malowania ścian, bo ten kolor tak naprawdę to mi się nawet podoba, a przynajmniej dobrze się tam czuje. Jeszcze raz stokrotne dzięki Tobie Rokkoko i wszystkim dziewczynom, które mi doradzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 22.10.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 My pleasure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 22.10.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Sama nigdy bym się chyba nie odważyła na taki eksperyment, a tak bardzo mi się podoba . Zgadnij jaki kolor rolety obstawiałam? Nie, nie! nawet nie kremowy, a w kolorze ścian co by się za bardzo nie wyróżniały W ogóle wszystkie turkusowe dodatki są super, literki, roleta, krzesło obrotowe. :eek:Mam wrażenie, że większość nas, Polaków, boi się koloru lub nie wie, jak go użyć. Ja sama lepsza nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 22.10.2010 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Gorzej jeśli nie wie jak go użyć i go używa. Oj, mam na myśli moje kolory ścian na poddaszu. Ale obiecuję poprawę, w czym na pewno czynnie pomogą mi fantastyczne pomysły dzieci Mam przeczucie, że nawet kolory nie zdążą zblednąć :D:D Ja sama lepsza nie jestem Ty? Dziewczyno kto Ci w to uwierzy? Najlepszą rekomendacją Twój domek i Twoje porady Mąż pyta czyja to kuchnia??? hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 22.10.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Mąż pyta czyja to kuchnia??? hahaha Ale to raczej dobrze, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 22.10.2010 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Jasne, że dobrze Pozytywnie zaskoczony kiedy się okazało, że to jego :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanneczka 28.10.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 witaj Casuall, bardzo fajnie wymysliliscie, kolorki ,aranzacja Rokoko.. , bardzo ciekawe rozwiazanie. Ja osobiscie bym nie dawala barowych krzesel, majac tak blisko stol i krzesla, mysle, ze sa zbedne..., jak juz zostawilabym ich zakup na sam koniec, w razie potrzeby. Jednak moge sie myslic.. , w koncu to Wasze wnetrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 28.10.2010 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Dzięki Hanneczka, ale słowa pochwały należą się tylko Rokoko, dokonała cudu. Aż się micha cieszy , bo ja już myślałam, że wszystko stracone. Co do krzeseł barowych to zachcianka męża ( już ja tam się po nich wspinać nie zamierzam ) I tak właśnie zrobimy, że zostawiamy je na sam koniec razem z kominkiem. Narazie ważniejsze sprawy. A i jeszcze muszę naskarżyć na niektóre osoby na tym forum że "wyprały mi mózg" naskarżyć na to, że trochę za późno!!! Ale jeszcze nie jest tak całkiem beznadziejnie, nie tak dużo udało się zepsuć, z grubszych rzeczy to kuchnia (całe szczęście, że zabrakło nam kasy i czasu na podwieszane sufity, listwy ledowe we wszystkich kolorach tęczy, podświetlane półeczki w całym domu itp.). Od tego by już chyba nie było ratunku A tak to wierzę, że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanneczka 30.10.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Pewnie ze bedzie dobrze, i tej mysli sie trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.06.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Przeczytałam. Rokoko super wizualki zrobiła udało Ci się zrealizować choć część jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 29.06.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Niestety jeszcze nie, nawet nie zdawałam sobie sprawy, że to już pół roku minęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts