lukiasz 04.10.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 WitamMam problem ponieważ od 3 tygodni ekipa która budowała nasz dom nie odbiera telefonów nie daje żadnych znaków życia. Na szczęście nie dostali oni żadnej kasy z góry, jedynie rozliczeni byli z tego co zrobili. W umowie którą podpisaliśmy mamy adnotację: * Do czasu zakończenia budowy i sporządzenia protokołu odbioru końcowego, ZAMAWIAJĄCY nie może dokonywać samodzielnie lub przy użyciu innych osób jakichkolwiek prac remontowych, budowlanych i/lub adaptacyjnych w obszarze objętym niniejszą Umową. Niestety datę zakończenia prac wpisaliśmy : koniec roku 2010, nie mieliśmy wtedy jeszcze kredytu i nie wiedzieliśmy kiedy będą pieniądze na skończenie. Teraz ekipy nie ma, zima idzie, chcemy im dać wypowiedzenie i wziąć inna ekipę, pytanie jak im mogę dać to wypowiedzenie skoro z nimi nie ma żadnego kontaktu? Wysłanie listem poleconym za potwierdzeniem odbioru załatwia sprawę? Czy powinienem mieć podpisaną kopię? Daliśmy ciała a teraz musimy to jakos obejść, tylko jak? umówiliśmy się na kolejny etap na dany dzień, mija kolejny tydzień a oni się nie pojawiają, telefonów nie odbierają. Co robić? dziękuje za POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 05.10.2010 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 ....pytanie jak im mogę dać to wypowiedzenie skoro z nimi nie ma żadnego kontaktu? Wysłanie listem poleconym za potwierdzeniem odbioru załatwia sprawę? Czy powinienem mieć podpisaną kopię? TAK, list polecony. Brak potwierdzenia odbioru i tzw. zwrotka nie usprawiedliwia wykonawcy. Czy w umowie masz zawartą klauzulę nt. zerwania umowy? Spróbuj zasięgnąć porady u Rzecznika Praw Konsumenta. Dobrze byłoby, gdyby ktoś (np. Kierownik Budowy) potwierdził stan budowy na dzień xxxx, bo wykonawca który obudzi się z zimowego letargu stwierdzi że Tyyyyyylllllllleeee on wybudował na jesień i się mu należą jakieś pieniądze. A to TYLE to wybuduje w międzyczasie inna ekipa oczywiście. Szczęście w nieszczęściu że pieniądze leżą po waszej stronie i nie musicie się straszyć nawzajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukiasz 05.10.2010 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Wczoraj z żoną zrobiliśmy akcję jak z filmu Dowiedziałem się gdzie ekipa nocuje (mniej więcej, i nie kierownik, ale to zawsze coś) zaczailiśmy się tam wieczorem na obserwację, po 45 minutach przyjechali z budowy, poszedłem porozmawiać. Okazuje się że właściciel firmy nabrał tyle innych robót że teraz ogarnąć nie może (szkoda tylko że nie ma odwagi tego powiedzieć przez telefon). Poprosiłem chłopaków o przekazanie informacji na temat całej tej sytuacji i czekamy do piątku, Jak sie nie pojawi nikt z ekipy, to wypowiadamy umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts