Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wjazd tirów na działkę

andyone

Recommended Posts

Mam działkę przy trasie wylotowej z Warszawy i zwróciłem się do Zarządu Dróg i Autostrad ul. Mińska o pozwolenie wjazdu TIR-ów na działkę

Jednak mimo że 4 działki obok jest dość duża firma z halą o pow. ponad 4 tyś m2 i z 10 getami dla tirów, mi niestety nie udało się uzyskać tego pozwolenia.

Czy ma ktoś pomysł lub sugestie jak zdobyć takie pozwolenie ??

Sprawa wygląda następująco:

Jest zjazd z głównej drogi i tir po zjechaniu z niej jedzie drogą równoległa do drogi głównej i jadąc prosto dojeżdża do mojej działki.

Natomiast jeśli 40m wcześniej skręci w prawo i następnie pojedzie 40m to dojedzie do firmy która posiada zezwolenie na wjazd tirów.

Więc dlaczego nie chcą dać mi zezwolenia jeśli tiry jadą niemalże taką samą drogą.

Byłem u nich i kazali mi napisać odwołanie.

Ma ktoś może pomysł jak dobrze napisać takie odwołanie ??

W sumie mógłbym ich zaskarżyć bo to jest trochę nielogiczne, jeśli komu innemu wydali takie zezwolenie to na jakiej podstawie nie chcą takiego pozwolenia wydać na wjazd na moją działkę.

Ale na razie chce to załatwić polubownie jeśli się da.

nadal nie wszytko rozumie, ale logika mi podpowiada, że nie dostaniesz pozwolenia na zjazd BEZPOSREDNIO z drogi głównej gdyz wzdłuż niej biegnie droga serwisowa, o której piszesz i tą drogą mogą do Ciebie dojechać pojazdy. Jest zjazd z głównej drogi i tir po zjechaniu z niej jedzie drogą równoległa do drogi głównej i jadąc prosto dojeżdża do mojej działki. nie rozpatruję sądiada, bo nie znam specyfiki