silver111 04.10.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam. Potrzebuję kupić 5 lub 6 (jeszcze do końca nie wiem ile) okien dachowych w rozmiarze 66x118 wraz z kołnierzami do dachówki karpiówki.Interesuje mnie niezbyt wygórowana cena, ale jakość też jest bardzo ważna. Pojawiło się kupę tanich okiem w cenie do 600zł z kołnierzem na allegro, lecz najprawdopodobniej ich jakość i sposób wykonania pozostawiają wiele do życzenia. Myślałem o FAKRO FTS 04 66x118 + Kołnierz ELV (do pokryć łuskowych - dachówki karpiówki). Pewnie to nie żaden hi-end jeśli chodzi o okna ale bynajmniej okno jest firmowe, są do niego do kupienia akcesoria itp. PozdrawiamAdrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 04.10.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Rozejrzyj się na alle....pl Można w dobrej cenie trafić Fakro i Veluxy. Buduję pod Lublinem a kupiłem (Fakro) w Szczecinie i wyszedłem na tym bardzo dobrze cenowo. Przy 5 lub 6 sztukach można jeszcze utargować rabacik. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 04.10.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Jeśli jakość to Velux, Fakro i Roto.Innych wynalazków raczej bym unikał.Osobiście mam 4 Fakro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.10.2010 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Kryjesz dach karpiówką a chcesz oszczędzać parę złotych na oknach!? Zdecydowanie radzę zastosować wyroby renomowanej firmy. Fakro to dobry wybór. Radzę również zastosować kołnierz z obróbkami na nokach i podobnie obrobić kominy, ściany boczne i kosze (oczywiście o ile te elementy występują). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver111 05.10.2010 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Piszę o starej niemieckiej karpiówce którą mam na dachu. Ktoś może ma doświadczenie w montażu okien dachowych na takim pokryciu. Dachówka klejona na zaprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.10.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Skoro to stary dach to nie było krycia wstępnego (poddasze nieużytkowe). A skoro tak to po co okna połaciowe? Samo wstawienie okien połaciowych nie powinno sprawić większego kłopotu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts