Jalokim 08.05.2002 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2002 Czy ktoś ma doświadczenia z tego typu instalacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 08.05.2002 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2002 ja to będę robił u siebie. Już zrobiłem rozdzielacz i mieszacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 08.05.2002 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2002 piec węglowy bez regulacji ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jalokim 08.05.2002 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2002 Regulacji czego ? Chciałem zrobić podłogówke w kuchni, łazience i holu w innych pomieszczeniach kaloryfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 08.05.2002 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2002 Są piece raczej miałowe które mają regulację temperatury na piecu (odbywa się to w ten sposób żę powietrze podsycające proces palenia dostarczane jest za pomocą wentylatora, jeśli wentylator nie działa to wtedy płomień przygasa i opada temperatura wody w piecu)Dla takiego pieca ogrzewanie podlogowe jest jak najbardziej wskazane.Przy normalnym piecu będzie trudniej ale też jest do zrobienia.musisz mieć gdzieś kaloryfery ktore odbierały by ciepło i ogrzewanie podłogowe tam chcesz. Ogrzewanie podłogowe ma własny mieszacz który powoduje że woda w podłogówce ma zadaną temperaturę np 37 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jalokim 08.05.2002 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2002 Czy gdzieeś można znależc schematy takich łączonych ogrzewań?Morze masz jakieś swoje roawiązania?We wcześniejszych twoich wypowiedzi na ten temat , pisałes że wszystko robisz sam.Moze jakies pomocne strony internetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 08.05.2002 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2002 Zajrzyj na stronę i poradnik projektanta i montera rozdział 7 http://www.organikapropex.pl Oraz na stronę http://www.heimeier.com/d/produkte/produkte.htm gdzie otwórz plik o nazwie Fußboden-Regel-Set JA zastosowałem ten układ mieszacza i najtańszą pompę obiegową jaka była myślę jeszcze nad jednym czujnikiem temperatury który załączy pompę jak temperatura przekroczy zadaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts