ensue 04.10.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam Na kilka dni wyjechałem w sprawach służbowych, na budowie została ekipa od ocieplenia, dom obłożony styropianem, okołkowany (te prace wyszły im nawet dokładnie i schludnie) niestety po powrocie trzy z sześciu ścian miały założoną siatkę zbrojąca zaciągnięta klejem a prace wykonywane były w kolejności, rozciągnąć siatkę i dopiero wtedy ją zaciągnąć klejem, po prostu nie była "wtapiana " a "zaklejana". Ekipa jest w stanie zawieszenia na budowie, myślę co mam robić, zrywać tą już położoną siatkę i kleić od nowa? Zostawić jak jest ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 05.10.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Zrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.10.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 zrywać. Niezodnie ze sztuką, niezgodnie z zaleceniami producenta jakiegokolwiek systemu elewacyjnego. Na pocieszenie dodam że zrywanie pójdzie baaaardzo łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ensue 05.10.2010 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Będzie pękać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 05.10.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 To czy tak naprawdę będzie pękać to nie wiadomo, ale jest duże prawdopodobieństwo. Ja bym zerwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ensue 05.10.2010 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Od poniedziałku przychodzi nowa ekipa, zrobią pozostałe ściany.Tynk będę kład w przyszłym roku , zaobserwuje co się będzie dziać, może nie pęknie .Przed zimą zagruntować Cerplastem ? "fachowy" z poprzedniej ekipy tak radzili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 05.10.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Tu bardziej chodzi o to, że spaść może niż o to, że będzie pękać. Pod siatką nie ma kleju i słabo się to trzyma. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 05.10.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Większość bloków w mojej okolicy jest robiona w tym ,,szybkim systemie" i się trzyma.To jest nie zgodne ze ,,sztuką" i jak dla siebie to bym zrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryan78 05.10.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 ZRYWAĆ!!! Nie chodzi o pękanie tylko o możliwość odpadnięcia całej wyprawy. Jeżeli zrobią coś niezgodnie ze sztuką budowaną, a nic się z tym nie dzieje to nie znaczy że jest dobrze, bo jeżeli ściana spadnie to będzie to katastrofa budowlana i oby nikt w tedy nie był w pobliżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts