Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewanie podłogowe w kuchni zamiast kaloryfera w kuchni?


dexter74

Recommended Posts

Kuchnia ma ~8m2.

 

Teraz pod oknem jest mały kaloryferek, ale nie wiem, czy docelowo nie chciałbym w tym miejscu postawić szafek.

Więc pomyślałem, żeby zastosować ogrzewanie podłogowe.

 

Jako, że nie mam o tym pojęcia, pytam:

- jakie są rozwiązania w tej materii?

- czy ogrzewanie podłogowe znacznie podniesie poziom posadzki?

- (to może być dziwne pytanie) czy może być ogrzewanie wodne z rur, które zasilają kaloryfer?

- jaki jest koszt +/- instalacji takiego ogrzewania?

- jaki jest koszt +/- eksploatacji takiego ogrzewania?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kuchnia ma ~8m2.

 

Jesli kuchnia nieduża, a dom/mieszkanie ciepłe to może zrezygnowac z ogrzewania w kuchni (ani kaloryfera, ani podłogówki)?

A drzwi do kuchni zamykasz czy jest cały czas otwarte? Gdzie jest najblizszy kaloryfer?

 

Ja w kuchni w ogole nie mam kaloryfera. Nie ma drzwi, a zaraz w przedpokoju jest duży kaloryfer - spokojnie wystarcza.

Poza tym jak się w kuchni dużo gotuje to ogrzewa to w pewien sposób ;-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...