dexter74 05.10.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Kuchnia ma ~8m2. Teraz pod oknem jest mały kaloryferek, ale nie wiem, czy docelowo nie chciałbym w tym miejscu postawić szafek.Więc pomyślałem, żeby zastosować ogrzewanie podłogowe. Jako, że nie mam o tym pojęcia, pytam:- jakie są rozwiązania w tej materii?- czy ogrzewanie podłogowe znacznie podniesie poziom posadzki?- (to może być dziwne pytanie) czy może być ogrzewanie wodne z rur, które zasilają kaloryfer?- jaki jest koszt +/- instalacji takiego ogrzewania?- jaki jest koszt +/- eksploatacji takiego ogrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 05.10.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 bardzo duzo pytanproponuje udac sie do dzialu o ogrzewaniu i poczytachttp://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?68-Ogrzewanie-i-Porady-Eksperta-ELEKTRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 05.10.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Kuchnia ma ~8m2. Jesli kuchnia nieduża, a dom/mieszkanie ciepłe to może zrezygnowac z ogrzewania w kuchni (ani kaloryfera, ani podłogówki)? A drzwi do kuchni zamykasz czy jest cały czas otwarte? Gdzie jest najblizszy kaloryfer? Ja w kuchni w ogole nie mam kaloryfera. Nie ma drzwi, a zaraz w przedpokoju jest duży kaloryfer - spokojnie wystarcza. Poza tym jak się w kuchni dużo gotuje to ogrzewa to w pewien sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts