luk453 05.10.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam, Bardzo intensywnie przymierzam się do zrobienia nietypowej szafy z regałem na książki.Szafa miałaby wyglądać tak że we wnęce byłaby typowa zabudowa szafy na ubrania, oczywiście bez typowych drzwi.Zamiast drzwi, regały na książki (przesuwne). Odsuwając regał byłby dostęp do wewnętrznej części szafy.Aby regały mogły się swobodnie przesuwać i być w jednej linii - z boku jest miejsce które będzie można zamaskować. _____________________________|_____||_____||_____||_____| I teraz mam pytania.Może takie szafy już istnieją, chociaż w internecie nie znalazłem, nie wiem jak się nazywają.Czy nie przeoczyłem jakiegoś ważnego szczegółu który zepsuł by mój plan?Czy sufit wytrzyma taki ciężar?Jaka może być szacunkowa waga takiego regału z książkami? tzn czy byłaby większa niż 150kg? PS. Jedna firma robiąca nietypowe szafy nie widziała rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 05.10.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 jest to możliwe wykonanaie i to bez najmniejszego problemu waga większa jak 200 300 kg wystarczy przeliczyć wysokośc zabudowy -podaj wysokośc szerokośc zabudowy i szerokośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk453 06.10.2010 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 szer. calej zabudowy to 3m, regaly beda mniejsze np. 4 regaly 70cm w tym jedno puste miejsce na przesuwaniewys. 2,3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 06.10.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 odpowiedz na priv - pytanie czy można to wykonać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts