Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dywan do pokoju dziewczęcego

efilo

Recommended Posts

pokoik sliczny, bardzo smietankowy, moze wlasnie dlatego dalabym mocniejszy akcent na podloge

nie wiem, czy pamietasz dywaniki dla moich elfow

http://www.designersguild.com/_assets/images/aw10/mulberry-walk-kids-rug-flat.jpg

http://www.designersguild.com/_assets/images/aw10/lolas-magic-garden-kids-rug-flat.jpg

po dwoch miesiacach zabawy moge stanowczo odradzic biale akcenty na dywanie, okragly niebieski wyglada zdecydowanie lepiej

Ja tez odradzam białe/jasne kolory. W pokoiku moich 2 córek (3,5 i prawie 2) brudny byłby po tygodniu - malowanie, lepienie z ciastoliny, rysowanie leżąc na podlodze (flamastry, kredki) - do zabawy przy stoliku nie chca się przekonac - zaczynaja na stole, a i tak zaraz wszystko przenosi się na podlogę. Chyba, ze Twoje dziecko bawi sie w innym pokoju, a ten sluzy tylko za sypialnię.

Moim córkom kupilam 4 male podgumowane dywaniki w Ikea i co jakis czas wrzucam do pralki. Innej opcji sobie nie wyobrażam.

No i male dywaniki sa wygodne, bo dzieci moga na nich usiąć/polożyc się, przesunąc gdzie chcą, a środek podlogi wolny - własnie na gadzety typu ciastolina, kartki, itp.

asizo

tak jak pisalam. o czystość dywaniku się nie boję. po pierwsze dlatego że to tylko sypialnia i córka tam nie spędza czasu tylko śpi. po drugie ona po prostu tak ma że nie brudzi. w bawialni ma piekny wełniany dywanik i nie ma na nim ani plamki po czterech miesiacach intensywnego użytkowania.

Co to za model dziecka?

To z genów czy z chowania tak ma?

Myślę, że raz na jakiś czas taki model się trafia szczęściwcom. Też posiadam w domu taki już sześcioletni egzemplarz. Teraz przyszła kolej na to, żeby nauczyć się wychowywać w tym kierunku dwuletniego chłopca, który w miejscu nawet przez sekundę nie usiedzi ;) To dopiero wyzwanie :p

HaHaHa Ja mam taki sam model jak efilo i monah, mały czorcik w każdej dziurze go pełno ale zawsze czysto i porzadnie. U mnie to też kwestia '"howania" :p Bo niestety nienawidze sprzątać :p Trzeba sobie jakoś radzis a czym skórka za młodu.... Moja psiasiółka ma 2 modele przeciwne mojemu i szmaty od ręki praktycznie nie odrywa. MASAKRA!!!