majki 05.10.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Cześć Co macie, z jakich jesteście zadowoleni ? Z góry dzięki za wszelkie info pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.bdg 12.10.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Pracowałem kiedyś w tej branży obecnie nie czerpie z tego dochodów więc będę obiektywny. Zakup amatorskiej myjki za ok.1000 zł gdzie łączenia przewodów podobnie jak lance są plastikowe a pompy aluminiowe pracujace na 2800 obr/min to niepotrzebny wydatek. W "poważniejszych" pieniądzach kupiłbym niemieckiego Krantzla. pompy mosiężne z regulacją cisnienia (większość modeli karchera ma regulacje cisnienia przez "skręcanie" lancą a pompa cały czas pracuje na max.) Nic nie cieknie wszystkie łącza są mosiężne a obroty pompy w większości modeli Krantzle to1400 czyli żywotność X 2. Jeśli wydajność wody jest rzędu ok. 400 litrów to można tym co najwyżej auto lub płytki umyć.Krantzle pobiera chemię z osobnego źródła, karcher poprzez pompę. Dla bezpieczeństwa powinieneś stosować ich środki a i tak nie chce mi sie wierzyć że "chemia" wewnątrz nie ma wpływu na żywotność pompy. Na koniec jeszcze jedno, Karcher jest ładny, żółty i cały obudowany plastikiem, widziałem już zatartą myjkę tylko dlatego że właściciel nie był w stanie w porę dostrzec wycieku pod obudową. Krantzle ma fajna przystawke tzw. kreta w której odpowiedni kont strumienia wody powoduje że "idzie" do przodu udrażniając rury, rynny itp. Wszystko jednak zależy od potrzeb i finansów, za krantzle do domowego użytku trzeba pewnie wydać ok. 2500 PLN. Jedno jest pewne od karchera z makro za 1000 PLN dzieli go przepaść a przy domowym użytkowaniu posłuży długie lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 13.10.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 No bez jaj, w moim przypadku już trzeci sezon sprawdza się myjka za niecałe 400 PLN Black&Decker( kupiona w Obi w promocji 299PLN) PW500WB (1500W,120Bar, 360L/HR) Do mycia samochodu, polbruku i raz w roku elewacji, wystarcza w zupełności. Ale, jak ktoś śpi na forsie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
treble 13.10.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 U mnie pracuje myjka cisnieniowa Nilfisk Typ: C 110.3-5 PCA X-tra Compact High Pressure Cleaner (wiem, wiem nikt pewnie nie kojarzy) Max ciśnienie robocze (BAR/MPA): max. 110 / max. 11. Kupiona po okazyjnej cenie okolo 270 zl, na jednej ze stron internetowych z tzw. okazjami cenowymi (nie bede reklamowal). Do podstawowych domowych czynnosci (mycie auta, podjazdu, czasami eleacji) nadaje sie doskonale. A po zalozeniu dyszy turbo z bliska wymyje wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 13.10.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Witam. Po dylematach wybrałem Karchera, najcięższego który był w cenie do 1000 pln Z plusów to ma pompę ssącą czyli mogę wodę ze zbiornika deszczowego zassać. Do użytku amatorskiego powinien dać radę. Model 5.600, chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szdar77 13.10.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Mam KARCHERA K 2.00PLUS taka malizna ale daje rade .Myje samochód ,ciągnik , i parę innych rzeczy i tak od dwóch lat bezawaryjnie , i oby tak dalej .Dysza Turbo faktycznie wymywa prawie wszystko lakier też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 13.10.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Mam Boscha Aquatac, spust lancy zatarł sie po dwóch sezonach, czasami wariuje z ciśnieniem. Myje teoretycznie wszystko, w praktyce auto i tak trzeba szorować gąbką, myjka co najwyżej do dokładnego spłukania, o tym by umyc auto bezdotykowo nie ma mowy. Lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.10.2010 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 (edytowane) Dzięki wszystkim za info To ja doskonale wiem, że można coś lepszego niż "Karcher" ale ... ja mam tylko dom ... Nie mam myjni ani nie świadcze profesjonalnie usług mycia Tak się "przymierzałem" do K 5.55 Jubilee ale widze, że musze sprawdzic mniejsze modele. Mycie głównie kostki, tak jak przedmówcy pisali raz w roku elewacji, okazjonalnie auto ... dzieki, pozdrawiam, majki Edytowane 13 Października 2010 przez majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts