Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rotety wewnętrzne

asuulek

Recommended Posts

Najlepiej lokalny zakład. Przyjadą, dokładnie wymierzą, obejrzysz katalog tkanin na żywo- na oknie pod światlo, bez światła, zrobią rolety na konkretny wymiar, przyjadą i zamontują. Masz gwarancję, jakby co. Ja własnie tak wybrałam. I innej opcji sobie nie wyobrazam. Jeli myślisz o sklepie internetowym to moim zdaniem za duze ryzyko (błąd w pomiarach, a wybór tkaniny z ekranu to pomylka).

A ja kupiłam właśnie przez internet. Zależało mi głównie na roletach plisowanych, a te w w moim mieście znalazłam tylko w jednym sklepie i to w kosmicznej cenie za m2. Duuużo tańsze były na allegro, więc najpierw zamówiłam próbki tkanin interesujących mnie kolorów, a później sama wymierzyłam wszystkie okna (wg bardzo dokładnej instrukcji zamieszczonej na aukcji) i złożyłam zamówienie. Do tego kupiłam też 2 zywkłe rolety w kasecie z podgumowanymi tkaninami (do łazienek) Montowaliśmy wszystko sami. Żadnych problemów. Jeśli ktoś więc chce kupić taniej, nie ma problemów z posługiwaniem się miarką, umie czytac instrukcje i nie boi się samodzielnego montażu to polecam zakupy internetowe :D

Zajrzałam na szybko na allegro i wydaje mi się że kupowałam u użytkownika jackmeister (żeby mieć 100% pewność musiałabym przerzucić górę papierów i poszukać faktury lub paragonu :p) Co dokładnie masz na myśli pytając o jakość? Tkaniny są do wyboru lepsze i gorsze (tzn. grubsze i cieńsze) zarówno w sklepach int. jak i stacjonarnych. Mechanizmy/plastiki raczej takie same. Moje bynajmniej są solidne i do tej pory nic mi się nie popsuło (a zamawiałam bodajże w zeszłym roku) Jeśli masz obawy zawsze możesz zamówić najpierw jedną roletę i sobie dokładnie ją obejrzysz przed zamówieniem na wszystkie okna :)

Wiesz co, ciężko jest wskazać jeden sklep - myślę, ze warto rozglądnąć się po sieciówkach, bo tam można znaleźć naprawdę fajne rolety, bardzo dobre jakościowo i często niedrogie. Raczej nie warto kupować tych, które pojawiają się w supermarketach, bop bardzo szybko się niszczą.

A ja właśnie dzisiaj dostałam roletę do sypialni zamawianą w http://www.stylus.pl. Uszyta porządnie, wszystko OK, ale jakoś efekt nie zrobił na mnie wrażenia. Żałuję, że nie dałam firanki. Jak jest podniesiona, okno wygląda jakoś łyso, a z zewnątrz to już zupełnie jak bez niczego. W brodę sobie pluję, bo już zamówiłam i zapłaciłam na resztę okien w dekorii, w tym okna tarasowe. A pomyśleć, że taka byłam podniecona, jak na nią czekałam.