asuulek 05.10.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Jestem na etapie zakupu rolet wewnętrznych. Czy macie jakieś doświadczenia w wyborze? Może polecacie jakiś niedrogi a dobry sklep z roletami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 05.10.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Najlepiej lokalny zakład. Przyjadą, dokładnie wymierzą, obejrzysz katalog tkanin na żywo- na oknie pod światlo, bez światła, zrobią rolety na konkretny wymiar, przyjadą i zamontują. Masz gwarancję, jakby co. Ja własnie tak wybrałam. I innej opcji sobie nie wyobrazam. Jeli myślisz o sklepie internetowym to moim zdaniem za duze ryzyko (błąd w pomiarach, a wybór tkaniny z ekranu to pomylka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 05.10.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 A ja kupiłam właśnie przez internet. Zależało mi głównie na roletach plisowanych, a te w w moim mieście znalazłam tylko w jednym sklepie i to w kosmicznej cenie za m2. Duuużo tańsze były na allegro, więc najpierw zamówiłam próbki tkanin interesujących mnie kolorów, a później sama wymierzyłam wszystkie okna (wg bardzo dokładnej instrukcji zamieszczonej na aukcji) i złożyłam zamówienie. Do tego kupiłam też 2 zywkłe rolety w kasecie z podgumowanymi tkaninami (do łazienek) Montowaliśmy wszystko sami. Żadnych problemów. Jeśli ktoś więc chce kupić taniej, nie ma problemów z posługiwaniem się miarką, umie czytac instrukcje i nie boi się samodzielnego montażu to polecam zakupy internetowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asuulek 05.10.2010 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Zetka, a w jakim sklepie kupowałaś? Jak z ich jakością. Na allegro są tanie, ale czy nie są jakieś lipne, że za jakiś czas coś się w nich zepsuje.Oglądałam rolety w lokalnym sklepie i są droższe o ok 50-60 %. Nie wiem czy skusić sie na te tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 05.10.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Zajrzałam na szybko na allegro i wydaje mi się że kupowałam u użytkownika jackmeister (żeby mieć 100% pewność musiałabym przerzucić górę papierów i poszukać faktury lub paragonu ) Co dokładnie masz na myśli pytając o jakość? Tkaniny są do wyboru lepsze i gorsze (tzn. grubsze i cieńsze) zarówno w sklepach int. jak i stacjonarnych. Mechanizmy/plastiki raczej takie same. Moje bynajmniej są solidne i do tej pory nic mi się nie popsuło (a zamawiałam bodajże w zeszłym roku) Jeśli masz obawy zawsze możesz zamówić najpierw jedną roletę i sobie dokładnie ją obejrzysz przed zamówieniem na wszystkie okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harmonia 05.10.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Wiesz co, ciężko jest wskazać jeden sklep - myślę, ze warto rozglądnąć się po sieciówkach, bo tam można znaleźć naprawdę fajne rolety, bardzo dobre jakościowo i często niedrogie. Raczej nie warto kupować tych, które pojawiają się w supermarketach, bop bardzo szybko się niszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenewos 05.10.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 A ja właśnie dzisiaj dostałam roletę do sypialni zamawianą w http://www.stylus.pl. Uszyta porządnie, wszystko OK, ale jakoś efekt nie zrobił na mnie wrażenia. Żałuję, że nie dałam firanki. Jak jest podniesiona, okno wygląda jakoś łyso, a z zewnątrz to już zupełnie jak bez niczego. W brodę sobie pluję, bo już zamówiłam i zapłaciłam na resztę okien w dekorii, w tym okna tarasowe. A pomyśleć, że taka byłam podniecona, jak na nią czekałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asuulek 06.10.2010 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Jeśli chodzi o jakość to mam na myśli mechanizm, czy nie popsuje się w krótkim czasie. W domu gdzie treaz mieszkam mamy rolety z wartexu już ładnych parę lat i są w nienaruszonym stanie, tylko są drogie. Właśnie nie wiem czy te tanie rolety nie mają gorszych mechanizmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts