spyx 05.10.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Jako, że to mój pierwszy post chciałbym się przywitać. Jestem właśnie na etapie zabudowy szpecących rur z instalacji c.o. u mnie w mieszkaniu. Chciałbym zapytać jak wykończyć narożniki. Czy konieczne jest użycie profilu aluminiowego? dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.10.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Konieczne nie jest, ale na pewno estetyczniejsze i trwalsze. Jak obrobisz samym gipsem, czy jakąs taśmą, to raczej nie uzyskasz ładnej, równej linii (a w każdym razie ciężko ją uzyskać), a jak w trakcie użytkowania nawet lekko czymś zachaczysz, to się odłupie kawałek i będzie do naprawy, a przy narożniku metalowym będziesz miał tylko lekkie wgięcie, lub zgoła nic się nie stanie. Oczywiście jak mocno przywalisz, to ślad zostanie - żeby nie było Aha, jeśli na tę zabudowę pójdzie jeszcze glazura, to nie musisz nic przyklejać, poza siatką zbrojącą. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spyx 05.10.2010 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 czyli zatopić w gipsie sam profil aluminiowy bez żadnej siatki/taśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 05.10.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Takhttp://www.rigips.pl/strony/biblioteka/03_etapy_zabudowy/07_prace_wykonczeniowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts