Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Krzesło ZARA/AURORA - ma ktoś?

zizi1978

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam pytanie o te wszystkie plastikowe krzesła. Co o nich sądzicie? Bardzo mi się podobają, nie chcę drewnianych ale...

1. Czy one są wygodne?

2. Czy nie są za zimne?

3. Czy nie są za twarde?

4. Czy naprawdę nadają się do stołu jadalnianego i jedzenia przy nim obiadu?

5. Czy nadają się dla grubszych osób, nie ważących 70kg?

i czy one nie są za niskie do normalnego stołu jadalnianego?!

Jeżeli macie jakieś uwagi odnośnie takich krzeseł to proszę o nie. Bardzo, bardzo.

np. takie Ikea:

http://www.ikea.com/PIAimages/17965_PE102538_S4.jpg

lub np. takie drewniane, białe: http://allegro.pl/futuri-krzeslo-krzesla-biale-amadeo-drewno-gw24-i1253751203.html

Śliczne są ale chyba mało wygodne, co?

Edytowane przez monikaa13

Monikaa13 ja mam dokładnie takie krzesło (IKEA) i może to moja wina ale one mi się rozjeżdżają przy użytkowaniu (na panelach) Używam ich tylko okazyjnie m.in. z tego powodu. Ale są super do przechowywania. Mianowicie można je nakładać jedno na drugie. Ja mam mieszkanie więc nie stoją one na codzień w pokoju.

Podpinam sie o pytanie o krzeslo ZARA/AURORA.

Jest to moj faworyt jak na razie w sprawie krzesel do jadalni.

Stol juz mam.

Tez sie zastanawiam czy wygodne itd.

Interesuja mnie jeszcze dokladne wymiary (szerokosc siedziska z przodu i w polowie).Napisalam maila do allegrowicza ktory ma te krzeselka ale niestety nie odpisal :(

Witam Was Dziewczyny. Ja mam kupione jedo krzesło ZARA na Allegro. Wstawię je po remoncje do przedpokoju lub pokoju córeczki. Będzie służyło bardziej do dekoracji niż użytkowania. Moje jest jeszcze nie skręcone i wyjęłam je z pudełka, aby sprawdzić jak się na nim siedzi. Siedzisko jest wykonane z miękkiego plastiku i odchylone do tyłu więc chyba odpada jako krzesło do jadalni.

Z nieba mi spadłaś :) Podpinam się do tematu.Na pewno jakaś forrumowiczka ma ,bo widziałam w jej galerii-tylko nie pamiętam kto :(.

Stól już masz ? Jaki? Ile krzeseł planujesz?

Pozdrawiam!

Jesu sądziłam, że nikt nie odpisze a tu proszę:) Stół już mam, prosty dębowy, zresztą też z allegro. Planowałam do niego zakupić 6 lub 8 białych krzesełek Zara. Dziś zdecydowałam się i kupiłam na razie jedno, żeby wypróbować, pomacać. Mam nadzieję, że w tygodniu do mnie dotrze i bede już wiedziała, czy krzesełko jest wygodne i przede wyszystkim czy nadaje sie do jadalni. Dam znać jak tylko dostane:)

Jesu sądziłam, że nikt nie odpisze a tu proszę:) Stół już mam, prosty dębowy, zresztą też z allegro. Planowałam do niego zakupić 6 lub 8 białych krzesełek Zara. Dziś zdecydowałam się i kupiłam na razie jedno, żeby wypróbować, pomacać. Mam nadzieję, że w tygodniu do mnie dotrze i bede już wiedziała, czy krzesełko jest wygodne i przede wyszystkim czy nadaje sie do jadalni. Dam znać jak tylko dostane:)

Więc czekamy na uwagi-najbardziej interesuje mnie to czy krzesło się nie rozjeżdza i czy pomimo tego,że jest dosyć niskie-jest wygodne.

Nadal szukam stołu-dużego,prostego w rozsądnej cenie.Długość ok 2-2,2 bez rozkładania. Jeśli mozesz podaj linka na sprzedawcę stołu,który Ty kupiłaś.Zadowolona jesteś z niego?

Stół kupowałam u tego użytkownika:

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3699866

Polecam z czystym sumieniem:) Moj stól był wykonany wg modelu Cana z Manufaktury Drewna. Jest nierozkładany, ma 2,1 m długości. Cena niestety do rozsądnych chyba nie należy, ale zakochałam się i musiałam do mieć:) Kurcze nie moge sie doczekać krzesła:)

No dziewczynki krzesełko do mnie dotrało! I co by tu Wam napisać:) Moim zdaniem jest wygodne. Odchyla sie delikatnie do tyłu - jeżeli osoba się opiera plecami- na moje oko odchył może wynosic około 5 cm. Nogi sie nie rozjeżdzają, choć gdybym pewnie podkleiła nóżki podkładkami filcowymi to pewnie po moim parkiecie by jeździły:) Faktycznie jest niskie, ale dla mnie to zaleta - spokojnie siedząć na krzesle mogę założyć nogę na nogę:) Plastik nie jest "gładki", że tak sie wyrażę. Jeżeli któraś z Was dotykała krzesła Ubran z Ikei, to wydaje mi sie że Zara jest wykonana z tego samego "materiału". To na razie pierwsze gorace, wrażenia. Piszcie co chciałybyście wiedzieć:)